Jannes sista samling inleds med bortamatch i Baku.
Mitt speltips: Azerbaijan att ha över 3,5 hörnor i matchen.

Näst sista matchen för Jannes gäng. Tyvärr är vi som bekant tokborta från EM, vilket gör den här matchen betydelselös. Ett utmärkt tillfälle att spela unga spelare som kommer utgöra stommen i framtida landslag tycker alla utom Janne, som mest tagit ut samma gamla vanliga gubbar.

Får se hur det faktum att matchen är död påverkar Sveriges approach och inställning i matchen. Men positivt kan det knappast vara. För hemmalaget är det nog samma som i alla kvalmatcher, de har sällan något med avancemang att göra. Så utgår från att de kommer vara lika inspirerade som om det här vore första kvalmatchen.

Hemmalaget har haft fyra eller fler hörnor i fem av sex kvalmatcher. Det inkluderar två matcher mot Österrike och en mot Belgien. Hade även fyra hörnor mot Sverige på Friends. Tycker de stod upp helt okej i den matchen, 5-0 var definitivt i överkant. Rann på i slutet med en del sena mål. Sverige hade mer spets och vassare målchanser, men Azerbaijan vann bollinnehavet. Tror knappast de kommer ha mindre att säga till om i hemmamatchen. Går vi tillbaka till Nations League i fjol hade de fler än fyra hörnor i alla matcher (Kazakhstan, Belarus och Slovakien). Kanske inte lag som är lika bra som Sverige, men det är samma c-division vi kommer tillhöra.

Sveriges motivation?

Belgienmatchen senast avbröts pga det tragiska som skedde. Innan dess hade Sverige släppt till fyra eller fler hörnor i alla kvalmatcher utom den mot kalla Estland. Vi känner alla till hur Janne spelar vid det här laget. Sverige är knappast Spanien när det gäller att dominera matcher med bollinnehav - inte ens mot de lite mindre nationerna. Så Azerbaijan lär definitivt ha en del boll och de kommer kunna spela rätt avslappnat. Sverige saknar dessutom ett par pjäser såsom Isak och Augustinsson, så det kommer inte bli bästa möjliga elva här.

Jag tycker den här hörnlinan är låg. Hemmalaget har slagit den i de flesta matcherna de spelat senaste åren, mot bättre motstånd än Sverige såväl som sämre. I en betydelselös match där Sverige knappast lär stå för en maxprestation bör de ha bättre chanser än en normal kvalmatch att äga boll, styra spelet. Över 90 minuter bör de då ha mycket goda chanser att skrapa ihop minst fyra hörnor.

Speltips; Azerbaijan att ha över 3,5 hörnor.
This is the stats tab
This is the post tip