God fortsättning på julen. Israels högsta liga kör på och även under juldagen ska det sparkas boll.

Beitar Jerusalem tar emot Hapoel Raanana hemma på Teddy Stadium. Om man bara stirrar på tabellen så ska det här vara en enkel vinst för Beitar som ligger fyra med 26 poäng. Motståndarna är hela 16 poäng efter och placerar sig på näst sista plats. Formen är fin hos Beitar som har sju vinster på de nio senaste. Kommer närmast från 1-0 borta mot Beer-Sheva. Fick där portugisiske backen Diogo Verdasca utvisad och han är avstängd här. Gamle Tal Ben Haim som har rutin i massor är tänkbar ersättare. Framåt är det främst Shlomi Azulay som utgör ett hot. Har på senare tid nätat i varannan match och då han avgjorde senast så får vi hoppas trenden håller i sig här och att han väntar till nästa match innan säsongens sjätte mål kommer. Beitars sista utpost Itamar Nitzan är en duglig keeper och har hållit nollan i tre av de fyra senaste.

Hapoel Raanana är alltså nästjumbo men för den delen inget renodlat stryklag. Har på sina 14 matcher följande resultat. En vinst, sex förluster och sju oavgjorda. I de fyra senaste matcherna har man kryssat. Akilleshälen är som ofta för bottenlag, målskyttet. Två mål framåt på de sex senaste. Att man tryckte in fyra bollar mot Ironi Kiryat Malachi i cupen lägger vi inte så mycket vikt vid då motståndet var av svagaste karaktär. Vanligtvis gör man max ett mål per match och mot ett starkt motstånd som Beitar får man svårt att näta. Försvarsmässigt är man duktiga och endast släppt in fler än två mål i två av matcherna och dessa kom i början av säsongen. Målis Assaf Tzur är en kommande landslagsman och gör det bra i Israels U-21 lag. I klubblaget har han endast släppt in tre bollar på dom fem senaste matcherna. Svårt att se några speciella hot framåt i Raanana.

Ser framför oss en match där Beitar kommer ha mycket boll och föra spelet. Lär inte drabbas av panik om man inte får ett mål tidigt. Tålamod är nyckelordet. Raanana kommer försöka hålla nollan så långt det går. Även om det skulle trilla dit ett mål i baken tidigt så lär man inte ändra taktik utan ligga kvar lågt och hoppas på någon kontring.

Tycker att nästan dubbla degen är helt okej för under 2,5 mål i detta Juldagsmöte.

This is the stats tab
This is the post tip