God jul kära läsare! Här är en tanke när topplag möter bottenlag i Israel.

Tidigare möten
Hapoel Ra'anana - Beitar J 2-1
Hapoel Ra'anana - Beitar J 0-2
Hapoel Ra'anana - Beitar J 1-2
Beitar J - Hapoel Ra'anana 2-0

ISRAEL Premier League
4. Beitar Jerusalem 14 8 2 4 20:13 26
13. H. Raanana 14 1 7 6 11:20 10

Beitar hemma
5 2 1 2 3:6 7

Formen
V, V, O, V, V

Senaste matcher
Hapoel Be'er Sheva - Beitar J 0-1
Beitar J - Hapoel Rishon 5-0 (cupen)

H. Raanana borta
6 0 1 5 5:13 1

Formen
O, O, O, O, V

Senaste matcher
Hapoel Ra'anana - Maccabi Haifa 0-0
Maccabi Kiryat - Hapoel Ra'anana 1-4

Toppen mot botten i den israeliska högstaligan. Om Beitar Jerusalem är en klubb många känner igen från Europaspel så är gästerna Ra'anana knappast det. Bortalaget huserar i botten av tabellen och är faktiskt ligans sämsta lag på bortaplan. Faktum är att de bara tagit en enda poäng på sex matcher, det var senast mot Bnei Yehuda som är ett mittenlag. Man har mött Beitar en gång den här säsongen och då blev det seger. Men hemmaplan är en annan grej för Ra'anana och just nu är Beitar i väldigt fint slag.
Man tog en säker seger i cupen i söndags och fick göra en hel del mål (5-0) och innan dess tre segrar och ett kryss i ligan. Två raka hemmasegrar i ligaspelet mot lag ovan Ra'ananas position i tabellen. Att utläsa av Beitars webbplats så är det mycket optimism i laget just nu och man tror och hoppas på tre poäng här för att närma sig topptrion och Europaplatserna. Seger här och man passerar Be'er Sheva och upp på tredjeplats. Det tror jag Beitar grejar. Bäste målskytten Azulay vilades i cupen och den andre Kinda spelade bara knappa timmen. Utvilade målkungar är ingen nackdel heller.

SPELTIPS
Jag spelar Beitar Jerusalem vinna och under 3.5 mål till 1.95 hos Bethard (2/5 units). Även en peng på vinna och hålla nollan till 2.20 hos bet365 känns intressant.

Hur spelar ni i dag?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip