Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Camp Nou där Barcelona tar emot Alaves. Självklart är Barcelona stora favoriter till att vinna matchen och i mitt tycke ska de göra det relativt enkelt också. Förvisso kan det bli ett målkalas i mötet, men i så fall är jag övertygad om att Barcelona gör samtliga mål. Även om det har varit en del mål från Alaves sida under några av de senaste möten ska det mycket till att de gör något mål mot formstarkaste laget i ligan. Jag tvivlar starkt på att båda lag gör mål.

Barcelona går som tåget i ligan och i ligacupen, även om det endast är i ligacupen de har tappat poäng - men ändå i slutändan kvalificerat sig vidare. Endast i mötet borta mot Espanyol har de misslyckats att göra mål, något som sker ytterst sällan. Även om jag är övertygad om att Barcelona kommer att göra mål i mötet väljer jag att gardera mig, då det är 1.01 i odds på att Barcelona gör mål. Skulle de mot förmodan inte göra mål så sitter spelet ändå, men gör de det så sänks in oddset knappt något alls på att båda lag inte ska göra mål.

Alaves befinner sig strax över nedflyttnings linjen och kämpar för att klara sig kvar i la liga. Även om de har gjort mål i sina fem senaste matcher, inklusive ligacupen, så ställs de mot den absolut svåraste uppgiften - att göra mål på Camp Nou, mot ett Barcelona som är starkare denna säsong än den förra. Alaves kommer utan innermittfältaren Tomas Pina och mittbacken Rodrigo Ely, där båda är avstängda. Denna säsong har Barcelona endast släppt in fyra mål på nio hemmamatcher, så den sviten blir inte lätt att bryta.

Tidigare har Alaves lyckats med att göra mål på Barcelona. Se här deras senaste fem inbördes möten:

La Liga: 26/8, 2017
Alaves 0 - 2 Barcelona

Copa del Rey: 27/5, 2017
Barcelona 3 - 1 Alaves

La Liga: 11/2, 2017
Alaves 0 - 6 Barcelona

La Liga: 10/9, 2016
Barcelona 1 - 2 Alaves

Copa del Rey: 28/11, 2012
Barcelona 3 - 1 Alaves

Cupmatcherna ger oss inte direkt en rättvis statistik, men tanke på att det är helt annorlunda startelvor i ett ligamöte som nu, i jämförelse med cupen. Ändå har Barcelona lyckats vinna med handikapp siffror två av gånger, utan att släppa in något mål. Denna gång blir det svårare än någonsin att göra mål på Barcelona och marknaden erbjuder ett tillräckligt högt odds för att jag ska finna värde i spelet. Därmed lägger jag ett spel på att båda lag inte gör mål i matchen till 1.85 i odds hos Ladbrokes.
---
Preliminär startelva Barcelona: Marc-Andre ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Paulinho, Lionel Messi, Luis Suarez & Philippe Coutinho.

Preliminär startelva Alaves: Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Guillermo Maripan, Victor Laguardia, Martin Aguirregabiria, Alfonso Pedraza, Wakaso Mubarak, Daniel Torres, Ibai Gomez, Munir El Haddadi & John Guidetti.
---

This is the stats tab
This is the post tip