I väntan på att FC Barcelona ska ta in ikonen Xavi Hernandez som sin nya tränare, efter att Ronald Koeman har fått sparken, har de anlitat B-lags tränaren Sergi Barjuan. Inte för att Sergi Barjuan har gjort några lysande resultat i Segunda Division B. Alltså tredje divisionen i Spanien. Där har det blivit en elfte plats med tre segrar, fyra kryss och två förluster, trots att bra lag full av framtida talanger. Näst ut tar Barcelona emot Deportivo Alaves på Camp Nou - i det som kan bli ett besvärligt möte.

Två raka förluster fick vara nog. Först i El Clasico med 1 - 2 mot ärkerivalen Real Madrid. Senast mot nykomlingen Rayo Vallecano med 0 - 1. Ronald Koeman tog bara fyra segrar efter tio omgångar i La Liga. Det räcker så klart inte. Till hans försvar har X-faktorn Leo Messi lämnat, samt att andra tidigare storstjärnor har gått ner sig. Det är också skador i truppen på Ansu Fati, Frenkie de Jong, Ronald Araujo, Pedri, Martin Braithwaite och Ousmane Dembele, som inte direkt underlättar i en krissituation.

Gästerna Alaves må vara ett bottenlag, som har tagit nio poäng efter tio omgångar. Dock har de växlat upp och blivit allt mer svårslagna. Under de sex senaste omgångarna har de vunnit hälften av matcherna och förlorade de övriga. Ingen förlust har kommit med fler än ett måls skillnad. Bakom sig har de två raka segrar över Cadiz och Elche - utan något insläppt mål. Joselu har varit lagets bästa målskytt med tre mål och har visat prov på fin form, liksom andra spelare som Mamadou Loum på sistone.

Trots alla problem i klubben har marknaden Barcelona som megafavoriter till seger. Dock känns det inte som att det blir någon utklassning, i och med att Alaves är tuffa att möta och svåra att besegra med stora siffror. Att Alaves tar poäng borde inte ens ses som en skräll i dagsläget. Handikapp linan på +2 mål till gästerna lockar. Då har Alaves råd att förlora matchen med ett mål i marginal och spelet sitter ändå. Om Alaves skulle förlora med två mål, som 2 - 0 eller 3 - 1 så blir det pengarna tillbaka.

Speltips Barcelona - Alaves:
Alaves +2 mål - odds 1.62 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Gerard Pique, Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Pablo Gavira, Sergi Roberto, Yusuf Demir, Sergio Agüero & Memphis Depay.

Preliminär startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Florian Lejeune, Victor Laguardia, Ruben Duarte, Mamadou Loum Ndiaye, Antonio Moya, Facundo Pellistri, Manu Garcia, Luis Rioja & Joselu.
---

This is the stats tab
This is the post tip