Stormakten FC Barcelona är utan en seger i de tre senaste matcher, i alla tävlingar, när de gästas av Almeria i den spanska La Liga. Formen är minst sagt inte på plats hos Barca, som har släppt ifrån greppet något gentemot ärkerivalen Real Madrid och serieledarna Girona i toppen av tabellen. Almeria ligger sist men har gjort framsteg med nya tränaren. En ny bra insats känns trovärdigt från gästerna, något som också blir mitt speltips.

Ikonen Xavi har det tufft just nu. En förlust i ligaspelet hemma mot Girona följdes upp av ett nytt nederlag mot Royal Antwerp i Champions League. Sist blev det en delad pott på Mestalla då laget kryssade mot Valencia. Dock har kritiken också mer handlat om att Xavi sällan vinner stort med Barcelona, när väl segrar kommer. Ett stort avbräck är målvakten Marc-Andre ter Stegen, men även Inigo Martinez, Marcos Alonso och Gavi finns på skadelistan. Dessutom är Frenkie De Jong avstängd på mittfältet.

Hos Almeria har Vicente Moreno fått avgå som tränare i oktober månad. In i stället har Gaizka Garitano kommit och gjort det betydligt bättre. Två stycken 1 - 2 förluster borta mot Getafe och Atletico Madrid, samt kryssresultat mot Real Betis och Mallorca vittnar om att laget är betydligt svårare att besegra nuförtiden, i jämförelse med starten av säsongen. Att hålla sig kvar i divisionen blir en tuff uppgift, då det är 8 poäng upp till Sevilla, som har näsan ovanför vattenytan. Dock är formen bra.

Almeria bjuder på kamp?

I och med att Barca har haft bekymmer med att vinna stort med Xavi, samt dras med en formsvacka, är det lite som talar för en utklassning. Något ketchup-effekt är också svår att se, på grund av skador samt att de offensiva pjäserna har underpresterat.

Handikapp linan känns helt felaktig då detta inte lutar mot en utklassning, med tanke på förbättringen hos Almeria. Därmed blir det ett spel på att Almeria täcker den högt uppsatta handikapp linan, som ligger på +2,5 mål i fördel. Då kan de till och med förlora matchen mot Barcelona med upp till två mål i skillnad, som 1 - 0, 2 - 0 eller 3 - 1. Spelet sitter ändå.

Speltips Barcelona - Almeria:
2 asian +2,5 (samma som Almeria +2,5 mål). Odds 1.86 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip