Matchen om Joan Gamber-pokalen spelas på Camp Nou där Barcelona på hemmaplan tar emot Arsenal. Det är två superoffensiva lag som ställs mot varandra, där hemmalaget får tillbaka alla stjärnor från Copa America medan Arsenal har spottat in mål under försäsongen. Marknaden anser att Barcelona ska vinna två av tre möten, så där finns inget värde att hämta. Med de offensiva krafter som finns i båda trupperna ska detta bli ett målkalas och då lockar ett över spel i matchen.

Då fixstjärnan Leo Messi kom tillbaka till Barcelona tog han med sig Luis Suarez, Cesc Fabregas, Jordi Alba och alla deras respektive flickvänner och drog till Ibiza för att festa. Det var dock kortvarigt. Messi och kompani eskorteras av en massa vakter och är återigen tillbaka i full träning i Barcelona. Spelarna som inte var med i Japan är förutom Messi också Luis Suarez, Philippe Coutinho, Arthur Melo och Arturo Vidal. Så det är en rejäl förstärkning som Barcelona får i anfallsspelet nu.

Det är många frågor som också ska besvaras. Den största frågan av allt är hur Valverdes startelva kommer att se ut, med tanke på alla nyförvärv och andra spelare som har lyfts fram under försäsongen. Var kommer Antoine Griezmann att få spela? Hur påverkar detta Messi? Vilka stjärnor blir petade? Vilka blir sålda? Frågorna är många och det är fortfarande upp till bevis för många spelare som krigar om en plats i startelva. Jag ser inget negativt med detta utan bara att samtliga spelare kommer helladdade till denna vänskapsmatch för att visa framfötterna och att de ska antingen behålla eller erövra en plats i startelvan.

Motståndarna Arsenal har varit lyckosamma under försäsongen. Efter Europa League final förlusten har det blivit en 3 - 0 seger mot Colorado Rapids, en 2 - 1 seger mot Bayern München, en 3 - 0 seger mot Fiorentina och en 2 - 2 oavgjord match mot Real Madrid. Sedan blev det final i Emirates Cup mot Lyon, som Arsenal dock förlorade med 1 - 2. Sist ut spelade Arsenal mot Angers, men där valde tränaren Emery att vila alla startspelare och slänga in vissa av dem i den andra halvleken. Matchen slutade 1 - 1. Så det är med utvilade spelare som Arsenal åker till Barcelona för att utmana om trofén.

Offensivt kan Arsenal ställa till det och har goda chanser att göra mål på samtliga lag i hela världen, inklusive Barcelona. Det är många spelare som har varit framgångsrika i offensiven under försäsongen, så Emery har en hel del goda alternativ att välja bland. Men defensiven är fortfarande ostabil och räcker ingenstans mot Barcelonas offensiv. Barcelona själva kan klara av att göra en hel del mål själva i denna match och då är linan över/under 3,5 mål i matchen väldigt attraktiv.

Då Barcelona får tillbaka sina samtliga spelare och Arsenal har spottat in mål på sistone ska detta bara bli en målrik match. Över/under linan ligger jämnt på 3,5 mål i matchen. I mitt tycke är det väldigt goda chanser till att det blir minst fyra mål i matchen, med tanke på de offensiva krafterna i båda lagen och därmed lägger jag ett spel på över 3,5 mål i matchen, till 1.88 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip