På Camp Nou är Barcelona alltid glödheta och kommer att vara så även när Athletic Bilbao gästar dem. Statistiken talar sitt tydliga språk när vi kikar på Barcelona hemmamatcher, som har slutat med 14 vinster, ett kryss och noll förluster. Målskillnaden är 47 gjorda mål och 12 insläppta mål, på 15 hemmamatcher, så det krävs något alldeles extra från Athletic Bilbaos sida för att kunna utmana om poäng. Det har inte Athletic Bilbao. Jag har svårt att se något annat utfall än en storseger för Barcelona.

Allting talar för att Barcelona lägger in en högre växel nu. Det är de kapabla till. Barcelona har tappat sin första plats efter att ha spelat mållöst borta mot Sevilla, i en väldigt tuff match. Glädjande för Barcelona är att de har lyckats hålla nollan i samtliga tre La Liga matcher efter omstarten. Defensiven har fungerat utmärkt, medan offensiven har en bit kvar att ge. Leo Messi har inte visat någon drömform, men har för varje match spelat bättre. Det är revanschläge och då är det dags att vakna till och prestera.

Athletic Bilbao vann säsongens första match på hemmaplan med 1 - 0, som för övrigt var premiärmatchen för hela La Liga. Sedan dess har mycket hänt. Athletic Bilbao har haft sina formsvackor men har sedan omstarten gjort det bra i matcherna mot Atletico Madrid hemma (1 - 1), Eibar borta (2 - 2) och senast mot Betis hemma (1 - 0). Betis sumpade en straff i slutskedet av matchen, så Athletic Bilbao hade lite tur där. Dessvärre för Athletic Bilbaos del får de klara sig utan ytterbacken Yuri Berchiche.

Yuri Berchiche har dragit på sig fem gula kort och missar matchen på grund av avstängning. Han har spelat nästan samtliga matcher denna säsong. Han är viktig på sin vänsterkant och ett stort avbräck i defensiven. Detta är något som Barcelona kommer att ta vara på i sitt anfallsspel. Då Barcelona har snittat över tre mål per hemmamatch denna säsong är chansen stor att de öser in mål även på Athletic Bilbao. Barcelona vill genast ta tillbaka sin första plats och gör det genom att vinna matchen.

Chansen är stor att det lossnar ordentligt för Barcelona, som har en vana att köra över både bra och dåligt motstånd på hemmaplan. Därmed finner jag ett värde i över dubbla pengar på att Barcelona vinner matchen med fler än ett måls marginal.

Speltips Barcelona - Athletic Bilbao:
1 asian hcp -1.5 (Barcelona -1,5 mål) - odds 2.06 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Gerard Piqué, Nélson Semedo, Sergio Busquets, Arthur Melo, Arturo Vidal, Antoine Griezmann, Luis Suarez & Lionel Messi.

Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simón, Mikel Balenziaga, Unai Nunez, Yeray Alvarez, Oscar de Marcos, Mikel Vesga, Unai Lopez, Inigo Cordoba, Oihan Sancet, Inigo Lekue & Iñaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip