Stormakten FC Barcelona är i toppslag när de gästas av Athletic Bilbao i den spanska La Liga. Mål har sprayats in i de två senaste matcher, som har spelats mot likvärdigt motstånd. Champions League platsen är ännu inte segrad så de måste fortsätta på segerspåret. Även gästerna har spelat bra och har en derbyseger i ryggen. Bilbao krigar också om en plats ute i Europa. Dock väger de lite för lätt mot detta nya Barcelona-bygget under Xavi som tränare. Så en ny seger till Barcelona känns givet.

Redan mot mästarna Atletico Madrid visade Barcelona klass. Det blev en 4 - 2 seger på Camp Nou. Därefter föll de lite då det blev 2 - 2 i derbyt mot Espanyol och sedan 1 - 1 mot Napoli i Europa League. I grevens tid reste sig Barcelona igen och vann över Valencia med 4 - 1 på Mestalla. Nyförvärvet Pierre-Emerick Aubameyang från Arsenal nätade då tre gånger om. Fyra mål blev det också i veckan, i returen mot Napoli i Italien, då Pierre-Emerick Aubameyang nätade igen, samt Jordi Alba, Frenkie de Jong och Gerard Pique. Barcelona har anfallsvapen i massor. Med denna form ska de klara av att bryta ner Bilbao - flera gånger om.

Inte för att Bilbao är svaga på något sätt. Bakom sig har de en imponerande derbyseger över Alexander Isaks Real Sociedad med 4 - 0. Dani Vivian, Oihan Sancet, Inaki Williams och Iker Muniain hamnade i målprotokollet. Ovanligt dock att Bilbao spottar in mål. Tränaren Marcelino har också tagit laget vidare i Copa del Rey, där de är i en semifinal. I La Liga är det krig om en plats ute i Europa, då det är två poäng upp till sexan Villarreal, som håller i en kvalbiljett till Europa Conference League. Chansen finns.

Redan där ser man att det är klasskillnad mellan laget. Barcelona har Atletico Madrid i hasorna, med lika många poäng. Att tappa poäng och mark i detta skede kan visa sig vara avgörande. Barcelona får återigen klara sig utan Samuel Umtiti, Ansu Fati, Sergi Roberto och Alejandro Balde. Samt att Jordi Alba är avstängd. Dock är Memphis Depay och Clement Lenglet tillbaka. Hos gästerna är Alex Berenguer avstängd medan Nico Williams dras med skadebekymmer. Oavsett är det en klar fördel till Barcelona.

Då Barcelona är det klart bättre laget finns det ingen anledning att dra ut på det. Odds på en rak hemmaseger duger gott och väl.

Speltips Barcelona - Athletic Bilbao:
1. Odds 1.62 hos Lucky Sports & CampoBet .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Gerard Pique, Sergino Dest, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang & Pablo Gavira.

Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Oscar De Marcos, Inigo Martinez, Yeray Alvarez, Yuri Berchiche, Oier Zarraga, Mikel Vesga, Dani Garcia, Iker Muniain, Inaki Williams & Oihan Sancet.
---

This is the stats tab
This is the post tip