Stormakten FC Barcelona har en sexpoängsmatch framför sig när de gästas av tabellettan Atletico Madrid på Camp Nou, i den spanska La Liga. För att Barcelona ska ha en titelchans så måste de till att börja med vinna sina fyra matcher som återstår.

Inte helt oväntat är det Atletico Madrid, Real Madrid och Barcelona som gör upp om ligatiteln, där spänningen är olidlig.

Med fyra omgångar kvar av ligaspelet ser tabellen ut som följande:

1. Atletico Madrid - 76 poäng.
2. Real Madrid - 74 poäng.
3. Barcelona - 74 poäng.
4. Sevilla - 70 poäng.

Jag skriver av Sevillas titelchanser helt, i och med förlusten senast mot Athletic Bilbao hemma med 0 - 1.

Om Barcelona hamnar på lika många poäng som Real Madrid så tappar de titeln till marängerna, på grund av inbördes möten.

Barcelona har inget annat att fokusera på än de kommande ligamatcherna mot Atletico Madrid, Levante, Celta Vigo och Eibar. De har fått vila i sex dagar sedan 3 - 2 vinsten på Mestalla mot Valencia. Det var starkt av Barcelona att studsa tillbaka efter skrällförlusten hemma mot Granada, där Barcelona totalt ägde matchen med 81 % bollinnehav men fick inte dit fler än en boll i nät. Det blev tre mål på Valencia, så målformen är hittad i grevens tid. För Barcelonas del är det bara vinster som gäller.

Atletico Madrid har gjort en lysande säsong. Trots stora avbräck i offensiven nyligen, där både Luis Suarez och Joao Felix var skadade fortsatte de att vinna mot de sämre lagen. Atletico Madrid har bara vänsterytterbacken Renan Lodi skadad. I övrigt är alla friska och disponibla. De har haft sju dagars vila och träning sedan 1 - 0 vinsten mot Elche, där Atletico Madrid kom undan med blotta förskräckelser. Elche fick en straff i minut 91 där Fidel Chaves prickade stolpen. Viktiga poäng för Atletico Madrid.

Vid poängtapp mot Atletico Madrid, som givetvis inte är någon enkel match, blir det oerhört svårt för Barcelona att vinna titeln. Känslan är att vi får se spänning in i det sista och att Barcelona växlar uppåt nu när det gäller som mest. Hemma på Camp Nou kan Barcelona skapa magi, speciellt när de väl måste detta, vilket jag är övertygad blir fallet mot Atletico Madrid.

Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Barcelona - Atletico Madrid:
1. Odds 1.81 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Oscar Mingueza, Gerard Pique, Clement Lenglet, Sergioo Dest, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri, Jordi Alba, Lionel Messi & Antoine Griezmann.

Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Mario Hermoso, Felipe Monteiro, Stefan Savic, Kieran Trippier, Thomas Lemar, Marcos Llorente, Koke, Yannick Carrasco, Luis Suarez & Angel Correa.
---

This is the stats tab
This is the post tip