Stormakten FC Barcelona tar emot de regerande mästarna Atletico Madrid på Camp Nou, i den spanska La Liga. Det skiljer bara en poäng mellan lagen i tabellen. Barcelona är femman med 35 poäng efter 21 omgångar. I år har båda lagen två segrar och en oavgjord match. Vidare har de gemensamt att de är urstarka i den sista tredjedelen - men också sårbara i defensiven.

Det har varit en tuff säsong för Barcelona. Dock har de fått en uppryckning sedan Xavi tog över som tränare. Bara det att de slåss om en topp 4 placering. Försvaret, som har underpresterat och släppt in på tok för många mål för att vara Barcelona, lyckades nolla Alaves i den senaste omgången. Innan dess blev det insläppta mål mot Linares Deportivo och Bilbao i Copa del Rey, Granada i La Liga och Real Madrid i Supercupen. Samtidigt har Barcelona nätat i alla dessa möten. Under januari har anfallsspelet förstärkts med Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang och Adama Traore. I sjukstugan finns Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Ansu Fati, Sergi Roberto, Eric Garcia och Alejandro Balde medan Memphis Depay är tveksam till start.

Även Atletico Madrid har haft sina problem denna säsong. Att försvara ligatiteln verkar vara en omöjlighet då det är 14 poäng upp till ärkerivalen Real Madrid. Efter att ha inlett året med att spela 2 - 2 mot Europa League mästarna Villarreal har Atletico Madrid åkt ur både Supercupen mot Bilbao och Copa del Rey mot Alexander Isak och hans Real Sociedad. Dock kom en vändning innan landslagsuppehållet mot Valencia, som hade en 2 - 0 ledning. Atletico Madrid reste sig och nätade tre gånger om, genom Matheus Cunha, Angel Correa, som gjorde sitt åttonde mål för säsongen och Mario Hermoso. Luis Suarez, som har gjort 7 ligamål, har en liten formsvacka. Dock finns det gott om kvalité i honom och givetvis även hans ersättare, som levererar.

1x2-oddsen känns helt nyktra. Barcelona är en liten favorit till seger. Mötet är av stor vikt för båda lagen, eftersom en Champions League plats står på spel. Då båda lagen har visat sig sårbara i defensiven kan detta bli en underhållande tillställning.

Därmed blir det ett spel på att både Barcelona och Atletico Madrid hittar nätmaskorna minst en gång vardera i toppmötet.

Speltips Barcelona - Atletico Madrid:
Båda lag gör mål - odds 1.82 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Gerard Pique, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri, Ferran Torres, Luuk de Jong & Gavi.

Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Daniel Wass, Jose Gimenez, Stefan Savic, Mario Hermoso, Yannick Carrasco, Rodrigo De Paul, Koke, Thomas Lemar, Angel Correa & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip