Barcelona:

Barcelona har fortfarande en elvapoängsledning ner till Real Madrid i La Liga-toppen och allt talar förstås för att katalanerna får fira titeln under våren, men formen har börjat dala lite grann för Xavis mannar de senaste veckorna. Barcelona har inte gjort mål på tre matcher där 0-4-förlusten hemma mot Real Madrid i Copa del Rey-semifinalen följdes upp med 0-0-kryss mot både Girona och Getafe. Nu väntar ännu en tuff match mot Atlético Madrid, som är La Ligas mest formstarka lag.

Skadeläget börjar dock lätta för Barcelona. Andreas Christensen och Sergi Roberto missar, men Frenkie De Jong, Pedri och Ousmané Dembélé närmar sig comeback och ser ut att kunna vara involverade i helgen. Det återstår dock att se om någon är redo att kastas in i startelvan direkt, men Xavi har saknat både De Jong och Pedri rejält – så kommer någon eller båda till start vore det en stor boost.

Atlético Madrid:

Atlético Madrid går som tåget för tillfället och är La Ligas allra mest formstarka lag med sex raka segrar och 13 raka utan förlust. Formtoppen har gjort att Los Colchoneros mer eller mindre säkrat tredjeplatsen, som var mer i fara tidigare, och man är nu bara två poäng bakom Real Madrid.

Antoine Griezmann har varit i strålande form de senaste månaderna, där han diskuterbart varit Spaniens bästa spelare. Fransmannen gjorde två mål senast i 2-1-segern mot Almería. Memphis Depay har haft bekymmer med en lårskada, så det återstår att se om han kan spela någon roll mot sin forna klubb. Reinildo är skadad och mittfältsduon Marcos Llorente och Geoffrey Kondogbia är avstängda.

Inte blir väl Barcelona mållösa igen?

Inte kan väl Barcelona gå mållöst från en fjärde match i följd? Det har jag mycket svårt att tänka mig. Det finns alldeles för mycket offensiv kvalitet, med Robert Lewandowski i spetsen, och man har ändå skapat en del farligheter utan att få utdelning på sistone. Kommer Pedri/De Jong till spel är det både en boost och en kvalitetshöjning som lär behövas mot ett Atlético fyllt av självförtroende och med formen på topp. Griezmann är i fint slag och även Atlético har offensiv kapacitet, samtidigt som man inte kan förlita sig på sin defensiv på samma sätt som under glansdagarna under Diego Simeone. Senast lagen möttes på Camp Nou slutade det 4-2 till Barcelona och även om jag inte räknar med liknande siffror här så tror jag heller inte en målfattig och händelselös historia är någon garanti. Över 2.25 mål finns till 1,91.

Atlético Madrid kommer nog också bjuda på tufft motstånd. Atlético +0.75 finns till 1,67.
This is the stats tab
This is the post tip