Toppmöte i den spanska La Liga där stormakterna FC Barcelona och Atletico Madrid drabbas samman. Båda lagen har 31 intjänade poäng, där Atletico Madrid är fyran i tabellen, med en match mindre spelad. Barcelona är trean och har 4 poäng upp till ärkerivalen Real Madrid och sensationen Girona i toppen. Mitt speltips landar på ett spel till dubbla pengar i odds.

I veckan säkrade Barcelona sin biljett till slutspelet i Champions League genom att vända ett underläge och besegra FC Porto på hemmaplan. Detta var första gången för ikonen Xavi att ta sitt lag vidare i den finaste turneringen av alla. Allt fokus ligger nu på ligaspelet, där det sist blev ett poängtapp borta mot Rayo Vallecano. På hemmamark har det bara blivit segrar - bortsett från nederlaget i El Clasico. Målkungen Robert Lewandowski, med 7 fullträffar, är i högform och med honom i spetsen är Barca allting livsfarliga.

Målskyttar finns det även hos gästerna, med Antoine Griezmann på 9 ligamål och anfallskompisen Alvaro Morata, på 7 fullträffar. Atletico Madrid är det laget som har bäst hemmafacit i divisionen med 7 segrar på lika många försök. Däremot har bortaformen varit sisådär, sett ur deras perspektiv. I det senaste bortamötet blev det en förlust mot Las Palma. Däremot blev det en seger i veckan mot Feyenoord i Nederländerna. Den tuffa och långa resan kan givetvis mycket väl sitta i benen hos spelarna, som i övrigt har 3 raka segrar, i alla tävlingar.

Schysst odds på Barca!

Det mesta talar för att Barcelona har samma startelva som mot Porto i veckan. Även om Atletico Madrid är en svår nöt att knäcka är det alltid något alldeles särskilt att ställas mot Barcelona. Då ligamästarna är i stort behov av poäng och vinnaroddset ligger på dubbla pengar kan jag inte motstå frestelsen att lira på en rak etta i matchen.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Barcelona tar samtliga tre poäng mot Atletico Madrid.

Speltips Barcelona - Atletico Madrid:
1. Odds 2.00 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip