På Estadi Olimpic Lluis Companys gästas stormakten FC Barcelona av Real Betis, i den spanska La Liga. Barca är på jakt efter en fjärde raka seger i ligaspelet. Betis tog en viktig trepoängare innan landslagssamlingen och har i övrigt inlett piggt. Mötet bör därmed bli betydligt jämnare än vad marknaden antyder med sina odds - då Betis inte ska underskattas.

Efter att ha spelat mållöst mot Getafe i premiären har Barcelona besegrat Cadiz, Villarreal och Osasuna. Utan att egentligen imponera. Mot Villarreal vändes ett underläge och mot Osasuna såg det länge ut som att matchen skulle sluta oavgjort. Detta har lett till en tredje plats i tabellen, med lika många poäng som tvåan Girona, med bättre målskillnad. Det är två poäng upp till ärkerivalen Real Madrid, som är ensamma om att ha full pott.

Tränaren Manuel Pellegrini fortsätter att göra det bra i Betis, som minst sagt har haft en tuff lottning inledningsvis. Ändå har det blivit en seger över Villarreal, en mållöst drabbning mot Atletico Madrid men också ett nederlag borta mot Athletic Bilbao. Dock togs en skön seger sist mot Rayo Vallecano - där Willian Jose gjorde matchens enda mål. Formen är fin och bra nog för att utmana alla lag i serien om poäng.

Ingen favorit att hålla i handen!

I Barcelona finns nyckelspelarna Pedri och Ronald Araujo i sjukstugan, samt att Ilkay Gundogan är ytterst tveksam till start. Hos Betis väntas Aitor Ruibal, Luiz Henrique, Claudio Bravo, William Carvalho och Nabil Fekir missa matchen.

Då Barca inte på något sätt har dominerat sina matcher är de för stora favoriter till att segra. Betis har mer än det som krävs för att bjuda upp på fajt. Därmed blir det ett spel på att Betis täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då kan de förlora matchen med ett mål i skillnad. Spelet sitter ändå.

Speltips Barcelona - Betis:
2 asian +1,5 (samma som Betis +1,5 mål). Odds 1.80 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip