På Sevillas olympiastadion spelas finalen i den spanska Supercupen mellan Barcelona och Athletic Bilbao. Barcelona har tagit sig till finalen genom att slå ut Real Sociedad på straffar medan Bilbao klarade av att slå ut de regerande supercup mästarna Real Madrid efter fulltid. Att Bilbao hade fått vila en hel vecka innan semifinalen och därmed fått några spelare tillbaka från skador visade sig vara avgörande. Bilbao har förmågan att hitta en extra växel i spanska cuper och ska inte underskattas.

Barcelona är i vanlig ordning favoriter till seger och ska givetvis vara det, även om det är oklart huruvida fixstjärnan Leo Messi kommer till start. Han har varit skadad och missade semifinalen tidigare. På skadelistan finns även Philippe Coutinho, Sergi Roberto, Gerard Piqué och Ansu Fati sedan tidigare. Barcelona vann ligamötet mot Bilbao på San Mames, den 6 januari 2021, med siffrorna 3 - 2. Då hade Messi en riktig bra dag på jobbet men efter hans senaste skada så är formen i alla fall inte på topp.

Bilbao har bytt tränare till Marcelino som bara hade coachat laget i 2 - 3 förlusten mot Barcelona, där Bilbao gjorde en stark insats, innan Supercupen. I Supercupen visade Bilbao att de fortfarande är ett stabilt cuplag - där de förra säsongen nådde till finalen i den spanska cupen, som kommer att spelas senare i år mot Real Sociedad. Bilbao är tuffa att möta och orsakade stora problem för Real Madrid, där Raul Garcia lyckades näta två gånger om innan pausvilan. I den andra halvleken tog Real Madrid över men lyckades bara reducera efter ett mål av skyttekungen Benzema. Närmare än så kom inte Real Madrid.

Barcelona har matchats hårt, har avbräck i truppen och kommer att få problem mot ett fysiskt starkt lag som kan försvara sig bra och inte förlora med stora siffror. Dessutom är upplägget som sådan att förlängning väntar vid oavgjort, så det är inte kört för något av lagen vid oavgjort i matchen. Jag är inne på att detta blir en väldigt jämn match, väldigt likt deras senaste ligamöte.

Jag spelar på att Bilbao klarar av att inte förlora matchen under fulltid, men slänger in en försäkring om de skulle förlora med ett mål. Spelet blir Bilbao asiatisk handikapp +1, vilket innebär pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Barcelona (1–0, 2–1, etc.), förlust vid en Barcelona seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.) och vinst vid oavgjort eller Bilbao seger.

Speltips Barcelona - Bilbao:
2 asian handicap +1. Odds 2.01 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Ronald Araujo, Sergino Dest, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri, Ousmane Dembele, Antoine Griezmann & Leo Messi.

Bekräftad startelva - Bilbao:
Unai Simon, Mikel Balenziaga, Inigo Martinez, Yeray Álvarez, Ander Capa, Oscar de Marcos, Unai Vencedor, Dani Garcia, Iker Muniain, Raúl García & Inaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip