På Camp Nou tar Barcelona emot Celta Vigo där hemmalaget givetvis är enorma favoriter till seger. Marknaden erbjuder 1,12 i odds på en rak Barcelona seger, med tanke på att de har gått som tåget i ligan. Där har de gjort massvis av mål framåt och släppt in extremt lite mål bakåt på sistone. Celta Vigo kommer till detta möte från en mållös match hemma, där offensiven inte bjöd på mycket alls. Med tanke på att Barcelona kommer att kontrollera denna match totalt blir det svårt för Celta Vigo att göra mål.

Det har gått sjukt bra för tabell ettan Barcelona i den spanska La Liga på sistone. På de tre senaste matcher har de inte ens släppt in något mål bakåt. Se här:

La Liga: 16/12, 2018
Levante 0 - 5 Barcelona

La Liga: 8/12, 2018
Espanyol 0 - 4 Barcelona

La Liga: 2/12, 2018
Barcelona 2 - 0 Villarreal

I den senaste matchen mot Levante ställde Valverde upp med tre mittbackar. Det var Vermalen till väster, Pique till höger och Legnet i mitten. Laget blev därmed större och även längre på fasta situationer. Vänsterbacken Jordi Alba spelade förvisso extremt offensivt som vänster yttermittfältare men jobbade lika hård i defensiven som alltid. Oavsett vad Valverdes taktik var så försvarade sig Barcelona med 8 spelare (alla utom Messi och Suarez) när motståndarna gick till attack. Så det var oerhört svårt för Levante att skapa något vasst framåt och därmed blev det inte heller något mål.

Lika svårt kommer det att bli denna gång för Celta Vigo, som har tappat styrkan i anfallsspelet. I vanliga fall gör Celta Vigo oftast mål, med Iago Aspas och Maxi Gomez på topp, men i den senaste matchen hemma mot Leganes såg det blytungt ut. Givetvis hade Celta Vigo övertaget och ägde bollen det mesta av tiden. Dock skapades endast ett fåtal chanser med ett fåtal skott på mål. Mot Barcelona borta har Celta Vigo endast lyckats bra en gång på de tre senaste försöken. Se här:

Copa del Rey: 11/1, 2018
Barcelona 5 - 0 Celta Vigo

La Liga: 2/12, 2017
Barcelona 2 - 2 Celta Vigo

La Liga: 4/3, 2017
Barcelona 5 - 0 Celta Vigo

Denna gång blir det oerhört svårt för något uddlösa Celta Vigo, för tillfället, att göra två mål borta, om en något mål alls, speciellt med tanke på hur starka Barcelona har varit i defensiven och försvarat med många spelare.

Därmed finner jag ett stort värde i att Barcelona fortsätter på det spåret och håller nollan även mot Celta Vigo, vars anfallsspel inte är på topp, och lägger ett spel till 2.12 i odds. Själva oddset finnes hos OHMbet.

---
Bekräftad startelva Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Nelson Semedo, Clement Lenglet, Gerard Pique, Jordi Alba, Arturo Vidal, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Ousmane Dembele, Luis Suarez & Lionel Messi.

Bekräftad startelva Celta Vigo: Ruben Blanco, Hugo Mallo, Nestor Araujo, David Costas, Robert Mazan, Brais Mendez, Jozabed, Okay Yokuslu, Sofiane Boufal, Iago Aspas & Maxi Gomez.
---

This is the stats tab
This is the post tip