Stormakten FC Barcelona måste segra i sina två återstående La Liga matcher för att ens ha en matematisk chans att vinna ligatiteln. Kvar har de överkomligt motstånd i Celta Vigo på Camp Nou och slutligen Eibar på Municipal de Ipurua. Det är två matcher Barcelona bara ska vinna. Men Barcelona visade senast att de inte går att lita på. Chansen att lyfta pokalen är ändå liten. Ovanför sig har Barcelona både Real Madrid och Atletico Madrid. Med två omgångar kvar ser tabellen ut som följande:

1. Atletico Madrid - 80 poäng.
2. Real Madrid - 78 poäng.
3. Barcelona - 76 poäng.

Om Barcelona hamnar på lika många poäng som Atletico Madrid eller Real Madrid så vinner de inte ligan. Detta på grund av inbördesmöten. Barcelona har inte lyckats vinna en enda match mot Madrid-lagen, där de har förlorat tre av fyra matcher.

För två omgångar sedan hade Barcelona allting i sina händer när det gällde ligatiteln. Då mötte de Atletico Madrid på Camp Nou, men lyckades inte vinna. Matchen slutade mållöst. Därefter spelade Barcelona borta mot Levante och hade en 2 - 0 och 3 - 1 ledning - men tappade greppet helt och matchen till 3 - 3. Försvaret visade sig vara extremt sårbart. Balansspelaren på mitten, Frenkie de Jong drog, på sig sitt femte gula kort för säsonge och är ett stort avbräck i nästa match mot formstarka Celta Vigo.

Trots en massa skador och några avstängningar har ingenting kunnat stoppa Celta Vigo i deras fyra senaste La Liga matcher. Formen har varit fenomenal. Det har blivit imponerande segrar över Osasuna, Levante, Villarreal och senast Getafe. Celta Vigo är ett av de mest offensiva lag i Spanien och går sällan av planen utan att ha nätat. Det blir på bekostnad av en hel del insläppta mål också. Försvaret är inte ens i närheten lika vasst som anfallsspelet med Iago Aspas (13 mål + 11 assister) i spetsen.

I mitt tycke kan detta möte gå två vägar. Antingen får Barcelona ryck och revanscherar sig med en utklassning, eller så blir det en jämn kamp där båda lagen gör en hel del mål. Varken Barcelonas eller Celta Vigos försvar är obevekliga. Oavsett är jag övertygad om att Barcelona och Celta Vigo tillsammans klarar av att passera över/under mållinan som är satt på 3,5 mål.

Speltips Barcelona - Celta Vigo:
Över 3,5 mål. Odds 1.86 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Ronald Araujo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Sergio Busquets, Sergino Dest, Pedri, Ousmane Dembele, Lionel Messi & Antoine Griezmann.

Preliminär startelva - Celta Vigo:
Ivan Villar, Hugo Mallo, Joseph Aidoo, Nestor Araujo, Aaron Caricol, Fran Beltran, Brais Mendez, Denis Suarez, Manuel Nolito, Santi Mina & Iago Aspas.
---

This is the stats tab
This is the post tip