Direktmatch om tredjeplatsen i grupp C mellan två lag som underpresterat enormt under turneringens gång. Tredjeplatsen må på förhand inte låta speciellt lockande men med tanke på att det ligger en slutspesplats i Copa Sudamericana i potten så kan vi räkna med en het kamp där mycket står på spel.

Storklubben från Ecuador har inte kunnat matcha sina rivalers (Independiente del Valle) framgångar och mycket pekar på att den enda anledningen till att något lag lyckats störa dem öht i den inhemska ligan är tack vare att Independiente konstant spelar både ligafotboll och kontinentalfotboll under större delen av säsongerna.

Barcelona SC har annars länge tillhört Ecuadors topp 3 och har faktiskt gjort det ok i dessa sammanhang. I år har de dock haft det ruskigt tufft och fått utstå mycket kritik av fansen. Efter en temporär uppryckning avslutade de säsongen med 3 förluster på dem fyra avslutande matcherna. Förlusterna kom mot objektivt bra motstånd och adderar vi matcherna i Copa Libertadores så rör det sig om 5 förluster på dem 6 senaste matcherna. På dessa 5 förluster släppte man sammanlagt in 13 mål. Segern? den kom mot seriens absolut sämsta lag Guayaquil City.

Kall, kallare, Cerro Porteño

Cerro Porteño är ännu ett lag i turneringen som haft en jojjo-säsong. Den pigga säsongsinledningen har varit aningen förgäves när man nu endast mäktat med 1 vinst på sina 8 senaste försök. I och med formsvackan halkade man längre och längre ifrån Libertad och slutade Aperturan 10 poäng bakom.

Prestationen i Copa Libertadores har varit närmast pinsam efter en lovande inledning där man slog Barcelona med 2-1. 4 raka förluster har det blivit därefter och endast ett mål framåt.

Jag lutade ett tag mot hemmaseger här, men då det räcker med ett X för Barcelona och Cerro Porteño MÅSTE vinna så känns matchen rätt så ovisst. Många lag i Sydamerika tenderar att skita på sig när deras situation är mer fördelaktig än motståndarnas, framförallt lag som är i Barcelonas sits (svag form och kritiserade).

Här väljer jag att gå på överspelet då det är upplagt för full fart framåt i 90 minuter.
Över 2.5 mål betalar 1.80 hos Nordicbet vilket är godkänt!

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip