Det är dags för de spanska mästarna Barcelona att resa sig när Dortmund kommer på besök i Champions League. Även om Barcelona leder gruppen så finns det fortfarande mycket spänning i tabellen och det är långt ifrån avgjort. En hemmaseger skulle ge Barcelona ett rejält försprång och andrum inför kommande La Liga matcher, där Barcelona leder ligan. Dortmund har läckt in mål på sistone och kommer att göra så även på Camp Nou, så jag är övertygad om att Barcelona vinner komfortabelt.

Till denna match har Barcelona Gerard Pique avstängd. Det är givetvis ett avbräck defensivt, även om det finns ersättare som borde klara av att hålla tätt någorlunda. Även backarna Jordi Alba och Nelson Semedo är sedan ett tag tillbaka borta på grund av skador, men där har Barcelona bra lösningar, i mitt tycke. Framåt råder det ingen tvekan om att Barcelona är ett av de bästa lagen i världen, med sin X-faktor Leo Messi, samt Luis Suarez som har hittat en fantastisk form. Barcelona kommer att göra mål.

Dortmund har släppt in så pass många mål på sistone att klubbledningen själva har gått ut i media och krävs förbättringar av tränaren Lucien Favre. Det är knappast optimalt att kräva detta inför en match på Camp Nou, där Barcelona nästan alltid göra 2-5 mål, oavsett motstånd. Med nio mål insläppta senast mot Inter, Bayern Münich och Paderborn ser jag inte hur Dortmund ska klara av att försvara sig mot Barcelona. Mot Paderborn blev det 3 - 3, vilket är på tok för höga siffror, i mitt tycke.

Det är stora krav på de båda tränarna från klubbledningen. Själv är jag övertygad om att Valverde, med fantastiska anfallare och en hemmaplans fördel, klarar av detta på ett bättre sätt än vad Dortmund gör. Allt annat än en storseger för Barcelona skulle förvåna mig. Vinst ska det bara bli oavsett. Så jag lägger ett spel på att Barcelona vinner med asiatiska -1 i handikapp, vilket innebär pengarna tillbaka om Barcelona bara skulle vinna med ett måls marginal, till schyssta 1.91 i odds hos bet365 .

Själva oddset hittas hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Clement Lenglet, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Frenkie de Jong, Luis Suarez, Lionel Messi & Ousmane Dembele.

Bekräftad startelva Dortmund:
Roman Buerki, Nico Schulz, Lukasz Piszczek, Achraf Hakimi, Raphael Guerreiro, Mats Hummels, Manuel Akanji, Julian Brandt, Axel Witsel, Julian Weigl & Marco Reus.
---

This is the stats tab
This is the post tip