Stormakten FC Barcelona måste hitta tillbaka till vinnarspåret i Champions League när de får Dynamo Kiev på besök. Efter två omgångar i turneringen har Barcelona ett uruselt facit med noll poäng. Inte nog med det - Barcelona har överhuvudtaget inte ens nätat. Dock har Barcelona varit urstarka hemma på Camp Nou och tagit fyra segrar på sex försök. Gästerna Dynamo Kiev har inte heller hittat nätmaskorna i i Champions League. Barcelona har därmed en enorm chans till att studsa tillbaka och ta en seger.

Efter två raka 0 - 3 förluster hemma mot Bundesliga mästarna Bayern München samt borta mot Benfica har Barcelona fått den värsta möjliga starten i Champions League. Formen har dock sett bättre ut sedan dess. Laget sliter fortfarande på bortaplan, vilket har varit fallet i många års tid. Dock är Barcelona alltid enormt starka när de får spela på Camp Nou, där de har segrat över Real Sociedad med 4 - 2, Getafe med 2 - 1, Levante med 3 - 0, samt i förra veckan över Valencia med 3 - 1. Där vände Barcelona ett underläge genom att anfallarna Ansu Fati, Memphis Depay och Philippe Coutinho levererade och hamnade i målprotokollet.

Dynamo Kiev är fortsatt obesegrade hemma i Ukraina. Där har det blivit 9 segrar efter 11 omgångar. Dock håller ukrainska Premier League en låg nivå i jämförelse med de övriga europeiska toppligor, vilket har gått att se i denna turnering. Det var starkt av dem att spela mållöst i debuten mot Benfica, men svagt att förlora med hela 0 - 5 mot Bayern München. Att Dynamo Kiev inte har nätat beror mycket på att många offensiva spelare är i sjukstugan. Anfallarna Artem Besedin, Vladyslav Kulach, Ilya Shkurin och Ibrahim Kargbo är skadade, samt att Vladyslav Supryaga fick kliva av med en skada senast och är borta i detta möte.

I Barcelona är mittbacken Eric Garcia avstängd. Dock finns fullgoda ersättare för att klara av Dynamo Kievs anfallsspel. Tränaren Ronald Koeman i Barcelona har en trupp full av världsstjärnor på samtliga positioner i elvan. Med en imponerande seger över Valencia i ryggen är spelarna fyllda med självförtroende och ny energi. Detta ska räcka för att slå ett skadedrabbat Dynamo Kiev. Jag spänner bågen extra och lägger ett spel på att Barcelona vinner, som senast, med fler än ett måls marginal (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Barcelona - Dynamo Kiev:
1 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål). Odds 1.80 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Gavi, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Sergino Dest, Memphis Depay & Ansu Fati.

Preliminär startelva - Dynamo Kiev:
Heorhij Busjtsjan, Oleksandr Tymchyk, Ilya Zabarnyi, Artem Shabanov, Vitalij Mykolenko, Mykola Shaparenko, Sergiy Sydorchuk, Viktor Tsyhankov, Vitaliy Buyalskyi, Carlos De Pena & Denys Harmasj.
---

This is the stats tab
This is the post tip