Stormakten Barcelona har ett par besvikelser bakom sig, både ute i Europa och i hemlandet, när de tar emot Elche i den spanska La Liga. Dels har inte spelet riktigt stämt för Barcelona och dels har de inte haft marginalerna på sin sida. I Champions League gjorde Barcelona en mindre bra insats men i ligan var de suveräna - fast lyckades inte sätta sina lägen. Gästerna Elche är nedflyttningstippade men har tagit in en ny tränare i hopp om en nytändning. Dock ska detta inte räcka på Camp Nou.

Trots allt som sker i Barcelona runt klubben så är laget fortfarande med och slåss om en ligatitel och Champions League avancemang. Därmed inte sagt att de kommer lyckas med att vinna någon av dessa två ärefyllda titlar. I Champions League gjorde Barcelona en mindre bra insats när de förlorade mot PSG med hela 1 - 4 på hemmaplan. I Paris krävs det minst ett likadant resultat för att ta matchen till övertid. Det blir svårt. Trots att Champions League är det stora målet denna säsong har Barcelona tränaren Ronald Koeman gått ut och sagt att ligamatchen mot Cadiz i helgen är en större besvikelse än PSG matchen.

Barcelona ägde helt matchen mot Cadiz. Trots en tidig ledning från Leo Messi på straff och totalt 5 skott på mål och 14 skott utanför och ett bollinnehav på 81% (!) lyckades inte Barcelona få in något mer mål. I stället kvitterade Cadiz strax innan fulltid, också på en straff. Det var Cadiz enda skott på mål och i övrigt hade de bara ett till skott utanför. Barcelona spelarna är så klart frustrerade över utgången och kommer att göra sitt yttersta för att studsa tillbaka och ta en seger i nästa match mot Elche.

Då Atletico Madrid har börjat tappat poäng har Barcelona 8 poäng upp till toppen - så ligan är inte avgjord på något sätt.

Gästerna Elche ligger på den sista nedflyttningsplatsen, med lika många poäng (21) som Eibar som är på säker mark. Efter att ha radat upp förluster har Elche tagit in en ny tränare i Fran Escriba, som floppade i Celta Vigo, men som gav Elche en seger direkt mot bottenrivalen Eibar i den senaste ligamatchen. Målet gjordes av mittbacken Dani Calvo och är det enda skottet som Elche fick på mål. Elche är det laget som har nätat minst gånger av alla i La Liga, efter Getafe, med 19 mål gjorda på 24 omgångar.

Barcelona får återigen klara sig utan Ansu Fati, Philippe Coutinho, Ronald Araujo och Sergi Roberto, vilket har varit fallet i väldigt många matcher denna säsong. I Elche saknas mittfältsgeneralen Ivan Marcone på grund av avstängning samt att Diego Gonzalez, Fidel och Jony Alamo är fortfarande skadade. Barcelona vann säsongens första ligamöte med 2 - 0 på Estadio Manuel Martínez Valero i Valencia. Chansen är stor att Barcelona gör det igen, alltså, vinner matchen utan något insläppt mål.

Speltips Barcelona - Elche:
Barcelona vinner och håller nollan i matchen - odds 1.93 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Oscar Mingueza, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Miralem Pjanic, Frenkie De Jong, Pedri, Trincao, Leo Messi & Martin Braithwaite.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Elche:
Edgar Badia, Antonio Barragan, Gonzalo Verdu, Josema, Johan Mojica, Omenuke Mfulu, Raul Guti, Miguel Cifuentes, Pere Milla, Emiliano Rigoni & Lucas Boye.
---

This is the stats tab
This is the post tip