Derbi Barceloní!

Det är dags för Espanyol att betala för gammal ost när de ställs mot storebror Barcelona i den spanska La Liga. Säsongens första möte slutade 2 - 2, där Espanyol tog två viktiga poäng ifrån Barcelona i titelracet. Sedan dess har ingenting stämt för Espanyol som har fem raka förluster och ligger sist i tabellen. För Barcelona är hoppet om ligatiteln fortfarande levande. Då krävs det en seger i samtliga fyra kvarstående matcher. Mot Espanyol är jag helt övertygad om att det sker, med stora siffror dessutom.

Espanyol har inte fått någonting att fungera denna säsong. Det har inte heller hjälpt att de har bytt tränare tre gånger under säsongen. De tränas i dag av en gammal Espanyol profil, Francisco Rufete, som inte har gett laget någon typ av injektion. Tvärtom, i mitt tycke. Spelet har sett ännu sämre ut sedan Aberaldo senast sparkades. Espanyol har 11 poäng upp från bottenträsket, vilket innebär att de skulle behöva vinna samtliga matcher som är kvar för att ha en teoretisk chans att stanna kvar.

Men detta kommer inte att ske. Spelarna har redan gett upp. I den senaste matchen förlorade Espanyol hemma mot Leganes, som ligger nästsist i tabellen, med 0 - 1. Det stora problemet har varit målskyttet där Espanyol endast har nätat en gång på de fyra senaste matcher. Barcelona är väldigt svåra att göra mål på så där kommer Espanyol att ha stora bekymmer. Inte nog med det. Barcelona har i grevens tid hittat en stark form och kommer till denna derbymatch från en storseger borta mot Villarreal.

Efter ett par kryssmatcher mot Sevilla, Celta Vigo och Atletico Madrid tog sig Barcelona i kragen inför den tuffa bortamatcher mot Villarreal, som hade fem segrar och ett kryss sedan uppehållet. Barcelona dikterade matcher från start till slut, där bland annat Leo Messi var stekhet och assisterade till två mål och fick ett mål bortdömt. Hela Barcelona laget gjorde en stark insats och det blev en 4 - 1 seger. En storseger är att vänta även mot Espanyol, som en revansch för senast och för titelstriden.

Jag spelar på att Barcelona vinner matchen med fler än två måls marginal, men slänger in en försäkring om Barcelona bara vinner med två mål. Spelet blir alltså Barcelona asiatisk handikapp -2, vilket innebär en förlust vid ett måls seger för Barcelona (1 - 0, 2 - 1, etc.), oavgjort eller Espanyol seger, pengarna tillbaka vid tvåmåls seger för Barcelona (2 - 0, 3 - 1, etc.) och vinst vid en Barcelona seger med tre eller fler måls skillnad (3 - 0, 4 - 1, etc.). Jag litar på att Barcelona vinner matchen stort igen.

Speltips Barcelona - Espanyol:
1 asian hcp -2 - odds 1.92 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Nelson Semedo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Lionel Messi, Luis Suarez & Antoine Griezmann.

Bekräftad startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Didac Vila, Fernando Calero, Leandro Cabrera, Bernardo, Victor Gomez, Adrian Embarba, Marc Roca, David Lopez, Pol Lozano & Raul de Tomas.
---

This is the stats tab
This is the post tip