Derbi barceloni på Nyårsafton!

Stormakten FC Barcelona är på jakt efter en sjätte raka seger i den spanska La Liga när stadsrivalen Espanyol gästar dem på Camp Nou. Derbymöten i Barcelona har en vana att vara jämna tillställningar. Inget undantag denna gång heller - även om Barca ligger i toppen av tabellen medan Espanyol är nere på en 16:e plats i tabellen.

Att Barca har tagit 12 segrar efter 14 omgångar är ett kvitto på en lyckosam säsongsöppning. Under sig har de ärkerivalen Real Madrid, som har två poäng färre. Sist tränaren Xavi och hans grabbar var i farten var i början av november månad, då Osasuna slogs med siffrorna 2 - 1. Ett tufft spelschema väntar med matcher i den spanska supercupen och Copa del Rey. Laget har ett enormt avbräck då skytteligaledaren Robert Lewandowski, med 13 fullträffar, är avstängd.

Även Espanyol har inte spelat i La Liga sedan början av november månad, då det blev en knapp förlust mot Villarreal. Dock har de varit inblandade i den spanska cupen där Rincon och Atletico Paso har slagits bekvämt. Tränaren Diego Martinez har ett svårslaget lag, som sällan förlorar en match med stora tal. Båda förlusterna, efter sju bortamatcher, har kommit med uddamålet. Dessutom har Espanyol alltid en högre växel att sätta in när de ställs mot just Barca.

Någon utklassning för Barcelona, som ses som megafavoriter på marknaden, är det inte tal om. Därmed finns det ett stort odds värde i att lägga ett spel på att Espanyol täcker den asiatiska handikapp linan på 2 mål. Det är en försäkring på pengarna tillbaka vid en seger med just två mål, som 2 - 0 eller 3 - 1, till Barca. Det blir en förlust vid en hemmaseger med tre mål eller fler, som 3 - 0 eller 4 - 1. Vinst vid en Barcelona seger med ett mål, oavgjort i matchen eller en Espanyol seger.

Speltips Barcelona - Espanyol:
2 asian +2. Odds 1.82 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergi Roberto, Andreas Christensen, Eric Garcia, Alex Balde, Gavi, Sergio Busquets, Pedri, Raphinha, Ferran Torres & Ansu Fati.

Preliminär startelva - Espanyol:
Benjamin Lecomte, Oscar Gil, Fernando Calero, Leandro Cabrera, Brian Olivan, Edu Exposito, Vinicius de Souza Costa, Javier Puado, Sergi Darder, Martin Braithwaite & Joselu.
---

This is the stats tab
This is the post tip