Det ska inte vara några bekymmer för stormakten Barcelona att vinna över Getafe hemma på Camp Nou, i den spanska La Liga.

Barcelona kommer till matchen efter att ha vunnit den spanska cupen, med 4 - 0 mot Athletic Bilbao. Det var ett styrkebesked, med tanke på att Barcelona innan dess förlorade El Clasico borta mot Real Madrid. Getafe mötte just ett skadedrabbat Real Madrid, med en del avstängningar därtill, i en mållös match senast. Då Barcelona är på titeljakt kan inte Getafe stoppa dem.

Barcelona har, med en match mindre spelad, en tredje plats i tabellen med fem poäng upp till Atletico Madrid - som de för övrigt ska möta på Camp Nou, den 8 maj. Då cupen är avklarade och Barcelona har åkt ur Champions League är det all fokus på ligaspelet. Där har det nyligen blivit storsegrar över Real Sociedad med 6 - 1 och Huesca med 4 - 1, samt innan dess Osasuna och Sevilla med 2 - 0. Leo Messi är glödhet på topp samt hans kollegor som har blivit inspirerade av argentinarens fina form.

För Getafe är det fortsatt grus i maskineriet, trots att laget lyckades spela mållöst hemma mot Real Madrid. Marängerna hade en skadefull trupp samt avstängningar på Nacho och Casemiro, samt att Kroos och skyttekungen Benzema vilades från start. Trots alla avbräck i Real Madrids försvar klarade inte Getafe av att göra mål. Därmed har Getafe bara nätat en gång i sina fem senaste matcher, där de övriga motståndarna har varit Cadiz, Osasuna, Elche och Atletico Madrid. Mot Real Madrid drog ytterbacken Allan Nyom på sig sitt tionde gula kort och är avstängd. Skadade är mittbacken Erick Cabaco och anfallaren Cucho Hernández.

Då Getafe på alla sätt och vis väger alldeles för lätt litar jag på att motiverade Barcelona, i vanlig ordning, vinner och att de gör det med stora siffror. Därmed lägger jag ett spel på en Barcelona seger med fler än ett måls marginal på asiatiskt handikapp.

Speltips Barcelona - Getafe:
1 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål). Odds 1.75 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Oscar Mingueza, Gerard Piqué, Clement Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Pedri, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Antoine Griezmann & Lionel Messi.

Bekräftad startelva - Getafe:
David Soria, Juan Iglesias, Damian Suarez, Djené Dakonam, Sofian Chakla, Chema, Carles Aleña, Nemanja Maksimovic, Marc Cucurella, Takefusa Kubo & Ángel Rodríguez.
---

This is the stats tab
This is the post tip