Efter en tredje plats förra säsongen är stormakten FC Barcelona på titeljakt denna säsong i Spanien. I ligapremiären blev det en seger över Real Sociedad som följdes upp av delad pott mot Athletic i Bilbao. Det var två starka lag där Barca ändå tog fyra poäng från. I nästa möte väntar uddlösa Getafe hemma på Camp Nou. Där brukar Barcelona trivas som fiskar i vattnet och oftast vinna dullerna med stora tal. Det ska de klara av att göra utan Getafe, som har gjort en riktig svag inledning på La Liga säsongen.

Att X-faktorn Leo Messi har lämnat Barcelona är givetvis ett stort avbräck för både laget. Ersättarna på topp i form av Martin Braithwaite och Memphis Depay har ändå skött sig bra. Försvararna Gerard Pique och Sergio Roberto har fyllt på med mål i debut mot Real Sociedad, som Barcelona vann med 4 - 2, där Martin Braithwaite nätade två gånger om. Mot Bilbao vände Barcelona ett underläge genom nyförvärvet Memphis Depay, som har acklimatiserat sig snabbt till den spanska ligan.

Getafes tuffaste förlust inför säsongen var Jose Bordalas, som hade tränat laget i fem säsonger. Utan honom har det inte riktigt fungerat, vare sig framåt eller bakåt. Premiären spelade de med en man mer på planen i hela matchen. Ändå blev det förlust mot Valencia. Därefter förlorade man på övertid mot Sevilla, återigen utan att ha nätat. Två raka 0 - 1 förluster bäddar inte gott inför en stentuff uppgift på Camp Nou. Laget har Sabit Abdulai skadad, Vitolo tveksam till start samt Marc Cucurella på väg bort.

Även Barcelona har ett par avbräck i avstängda mittbacken Eric Garcia samt mittbacksgeneralen Gerard Pique. Dock ska Ronald Araujo och Clement Lenglet klara av att handskas med Getafe anfall. Eftersom de regerande mästarna Atletico Madrid redan har segrar i sina båda inledande matcher har inte Barcelona heller råd med några fler poängtapp. Barcelona har allt som krävs för att hitta tillbaka till vinnarspåret. Barcelona är så pass bättre att de borde klara av att vinna med fler än ett mål i marginal.

Speltips Barcelona - Getafe:
1 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål) - odds 2.27 hos Pinnacle & Bethard .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Neto, Sergino Dest, Ronald Araujo, Clement Lenglet, Jordi Alba, Frenkie De Jong, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Antoine Griezmann, Martin Braithwaite & Memphis Depay.

Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Stefan Mitrovic, Djene Dakonam, Mathias Olivera, Carles Alena, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Vitolo, Enes Unal & Sandro Ramirez.
---

This is the stats tab
This is the post tip