Barcelona:

Kan nu hålla fullt fokus på att hålla Real Madrid bakom sig och lägga vantarna på den efterlängtade La Liga-titeln efter att man i veckan åkt ut även i Copa del Rey i El Clásico-semifinalmötet. Barcelona vann förstamötet i Madrid med 1-0, men åkte på en smällkaramell på Camp Nou när Real vann med hela 4-0. I och med Copa del Rey-uttåget, som följde uttåg även ur Europa League mot Manchester United, återstår endast ligaspelet för Barcelona. Där talar dock precis allt för att Xavis gäng ska vinna den spanska ligatiteln – Barcelona har i skrivande stund tolv poängs försprång ner till Real Madrid med elva omgångar kvar att spela.

Barcelonas defensiv har varit solid under hela säsongen i ligaspelet med hela 20 hållna nollor på 27 La Liga-matcher. Raphinha är tillbaka från avstängning, men Andreas Christensen, Pedri och Ousmané Dembélé är fortfarande skadade. Frenkie De Jong tycks dock närma sig comeback, även om det i skrivande stund är osäkert om han är redo för spel redan här.

Girona:

Tog en fin seger senast när Espanyol besegrades med 2-1 efter ett sent straffmål från Cristhian Stuani och efter två segrar på de fem senaste ligger katalanska Girona rätt så tryggt i mitten av tabellen, på en elfte plats, med sju poäng ner till just Espanyol under nedflyttningsstrecket. Girona är på plats 15 i La Ligas bortatabell med resultatraden 2-4-7 och 7-17 i målskillnad. Senast lagen möttes vann Barcelona med 1-0 på bortaplan.

Reinier, Real Madrid-lånet, visades ut senast och är avstängd här. Därutöver saknas Yangel Herrera och Kebé på grund av skada, men Aleix García, Callens och Borja García kan återvända till truppen.

Barcelona täta på Camp Nou

Barcelona är otroligt svårslagna hemma på Camp Nou – trots 0-4 mot Real Madrid i Copa del Rey i veckan. I La Liga har Barcelona ännu inte förlorat - 11 segrar och 2 kryss – och har bara släppt 2 mål på 13 matcher. Barcelona att vinna och hålla nollan finns till 2,10 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip