Det är något av ett oväntat toppmöte i den spanska La Liga då stormakten FC Barcelona, som är tabelltrean, tar sig an tabelltvåan Girona. Gästerna har lika många som serieledarna Real Madrid och det är fyra poäng ner till Barca. Mötet gäller därmed viktiga poäng och då brukar Barcelona kunna resa sig och gå segrandes ur duellen. Något som också blir mitt speltips i matchen.

Ikonen Xavi hade stort press på sig när hans Barcelona tog sig an Atletico Madrid sist. Ett mål av Joao Felix var det som fällde avgörandet i gigantmötet och gav tre viktiga poäng. För de regerande mästarna har det blivit tio segrar efter femton omgångar. Samt avancemang till slutspelet i Champions League. Fokus ligger på att inte tappa mark till konkurrenterna i toppen. Så mötet mot Girona kom helt i rätt tid.

Ingen har lyckats undgå att Girona är den stora sensationen i Spanien. Tränaren Michel lyckas stort efter att ha tagit tolv segrar, två kryss och endast ett nederlag. Inget lag har nätat fler gånger än dem, hela 34 gånger. Anfallarna Artem Dovbyk, med 7 fullträffar och Cristhian Stuani med 5 ligamål, har levererat på topp. Sist vände Girona ett underläge mot Valencia på hemmamark. Tuffast möjliga motstånd väntar nu.

Barca ett nummer för stort?

Girona har spelat långt över sin normala nivå och haft alla marginaler på sin sida. Något som brukar vända och jämna ut sig. Då Barcelona har världsspelare på nästan samtliga positioner i elvan, med målkungen Robert Lewandowski på topp, ska de ses som stora favoriter till seger. Här kan det lossna rejält för Barca, men mitt spel landar på ett spel med en livlina.

Det blir ett spel på att Barcelona vinner med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med ett mål. Förlust vid en bortaseger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en rak hemmaseger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Barcelona - Girona:
1 asian -1. Odds 1.80 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip