Om stormakten Barcelona vinna sina sex kvarstående ligamatcher så kommer de också att vinna den spanska La Liga. Lättare sagt än gjort, med tanke på att det egentligen inte finns några lätta matcher. I vanlig ordning är de megafavoriter när de spelar hemma på Camp Nou. Detta gäller även när Granada gäster dem. Granada har spelat en underhållande fotboll i slutskedet av säsongen och går på knockout i alla matcher. Det är vinst eller förlust som gäller och då kan det lätt bli en målrik tillställning.

Efter El Clasico förlusten har Barcelona rest sig och spelat lysande. De vann den spanska cupen genom att krossa Athletic Bilbao i finalen med 4 - 0. I ligaspelet har de också varit dominanta. De har vunnit hemma mot Getafe med 5 - 2 och sedan borta mot Villarreal, där Barcelona vände ett underläge och vann med 2 - 1. Målproduktionen fortsätter att vara högst i ligan, med 76 mål på 32 matcher. Det är något som kan fälla avgörande i tabellen så jag litar på att Barcelona fortsätter producera mål.

Gästerna Granada är inte på något sätt ofarliga, även om bortastatistiken inte är något att skryta över. De har sju poäng upp till en Europa Conference League plats och ytterligare en poäng till Europa League, som de gärna vill spela nästa säsong igen. Detta har speglats i vinnarmentaliteten där Granada har spelat på vinst eller förlust i sina senaste matcher, där det har blivit tre förluster mot Valencia, Villarreal och Sevilla samt två vinster mot Valladolid och Granada. Samtliga matcher har varit målrika.

I Barcelona är Philippe Coutinho, Ansu Fati och Martin Braithwaite fortsatt på skadelistan, men i övrigt inga nya avbräck. Däremot är Granadas redan långa lista med avbräck ännu längre då Antonio Puertas och Angel Montoro drog på sig sina femte gula kort, som innebär avstängning i denna match. Dessutom väntas målvakten Rui Silva, samt försvararna Jesus Vallejo och Carlos Neva också missa matchen. Domingos Duarte och Luis Milla befinner sig sedan tidigare i sjukstugan.

Jag är övertygad om att båda lagen fortsätter att spela offensivt och lite för naivt, i syfte att vinna och ta poäng. Detta kommer att skapa stora ytor som främst kommer att gynna Barcelona. Säsongens första möte vanns av Barcelona med 4 - 0. Det lutar mot att vi får se ett nytt målkalas när lagen möts. Mållinan ligger på 3,5 mål och det borde dessa lag tillsammans klara av att passera.

Speltips Barcelona - Granada:
Över 3,5 mål. Odds 1.92 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Gerard Pique, Jordi Alba, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Frenkie De Jong, Ilaix Moriba, Leo Messi & Antoine Griezmann.

Bekräftad startelva - Granada:
Aaron Escandell, Dimitri Foulquier, Victor Diaz, Nehuen Perez, German Sanchez, Quini, Yan Brice Eteki, Yangel Herrera, Darwin Machis, Roberto Soldado & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip