Barcelona:

Oerhört viktig vecka för Barcelona. Först ödesmatch i Champions League – därefter El Clásico. Katalanerna är trea i Grupp C, tre poäng bakom onsdagens motståndare – andraplacerade Inter, som i sin tur är tre pinnar efter ettan FC Bayern, som kan säkra avancemang mot Viktoria Plzen.

Förlusten på San Siro, 0-1, förra veckan var blytung och Barcelona behöver nu desperat en seger i returen på Camp Nou för att kunna säkra avancemang. Bortsett från kontroversiella domslut och handssituationen med Denzel Dumfries, så tycker jag inte Barcelona stod för någon särskilt imponerande insats. Barcelona dominerade bollinnehavet men hade förtvivlat svårt att skaka fram vassa målchanser mot ett solitt Inter-försvar, och kunde inte förhindra Hakan Calhanoglu från att kontra in ett blytungt mål.

I helgen besegrades Celta Vigo med 1-0, efter att Pedri gjort matchens enda mål, och även om Barcelona styrde matchen och lyckades hålla nollan så släppte man till en hel del målmöjligheter för Celta (1,5 i XGA). Skadeläget i de defensiva leden fortsätter att vara oroväckande. Med mittbackstrion Jules Koundé, Ronald Araújo och Andreas Christensen på skadelistan lär Eric García och Gerard Piqué starta som mittbackar. Det är ingen duo som jag skulle lita på håller Inters omställningar i schack. Offensivt har det inte heller sprudlat om Barcelona på sistone med två gjorda mål på de tre senaste matcherna. Mycket vilar på Robert Lewandowskis axlar där. Memphis Depay, Héctor Bellerín och Franck Kessiè återfinns också på skadelistan, men Frenkie de Jong återvände från skada i helgen. Han lär dock få inleda på bänken. Frågan är om Ansu Fati får förtroendet till vänster i anfallstrion före Raphinha, som inte riktigt fått till det sedan flytten till Spanien, för att ge mer understöd till Lewandowski och addera ytterligare ett hot med en spelare som är duktig på att ta sig in i straffområdet.

Preliminär startelva: Ter Stegen; Alonso, García, Piqué, Roberto; Pedri, Busquets, Gavi; Fati, Lewandowski, Dembélé

Inter:

Har fått ett välbehövligt lyft efter 1-0-segern förra veckan. Jag blev positivt överraskad av Inters prestation hemma i förra mötet. Inte för att de blåsvarta på något sätt dominerade tillställningen – tvärtom – men Inters defensiv har inte varit mycket att hurra för under säsongen och nu lyckades man hålla koll på Barcelona med ett lägre, väldrillat försvarsspel – samtidigt som man inte saknade udd i omställningsspelet.

Simone Inzaghi lyckades med sina taktiska drag och kommer nog försöka reprisera mycket från den insatsen på Camp Nou med ett lågt försvarsspel och sedan försöka skada Barcelona i omställningsspelet.
Även Inter har fortsatt lite skadebekymmer. Marcelo Brozovic är fortsatt skadad, vilket är ett avbräck, så Henrikh Mkhitaryan och Calhanoglu kan nog få starta bredvid Nicolo Barella i Inzaghis 3-5-2, även om Inzaghi även öppnade upp för möjligheten att trycka fram någon av de två i en släpande anfallsroll – vilket i så fall skulle kunna öppna för Kristjan Asllani. I övrigt saknas Joaquín Correa, Romelu Lukaku, Alex Cordaz och Gabriel Brazao. Inter inkasserade en ny seger i helgen, när Sassuolo besegrades med 2-1 efter en dubbelsalva av Edin Dzeko.

Preliminär startelva: Onana; Bastoni, De Vrij, Skriniar; Dimarco, Mkhitaryan, Calhanoglu, Barella, Dumfries; Martínez, Dzeko

Speltips:

Det här är minst sagt en oerhört viktig match. Inter kan köpa sig en gyllene avancemangsbiljett om man lyckas sno med sig en poäng, samtidigt som Barcelona förstås är desperata efter tre poäng. Jag tror det kommer bli en liknande match som i Milano, där Barcelona dominerar bollinnehavet – framhejade av hemmapubliken förstås – samtidigt som Inter försvarar med näbbar och klor, vilket man gjorde mycket väl förra veckan.

Barcelona är stor oddsmässig favorit, vilket inte är så konstigt på hemmaplan, men jag har inte varit övertygad av katalanernas prestationer på sistone. Offensiven har inte varit lika friflödande och skapat lika många chanser, Lewandowski har inte öst in lika många mål och utan Koundé, Araújo och Christensen har defensiven sett rejält sårbar ut. Jag har inte svårt att föreställa mig en matchbild där Barcelona får problem att bryta ned Inters låga försvarsblock, samtidigt som man mycket väl kan såra i omställningarna. Jag håller mig undan ettan och tar det inte för osannolikt att gästerna kan sno med sig något från Camp Nou. Inter +1.5 finns till 1,72 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip