Speltips: Barcelona + under 4,5 mål @ 1,65 - X3000 -

Ett formstark Barcelona har tagit sig förbi Girona i La Liga och ligger nu på andra plats. Åtta poäng bakom serieledande Real Madrid, så mötet på Santiago Bernabeu om en knapp månad kommer bli oerhört spännande och betydelsefull för vart guldet ska hamna den här säsongen. Tror inte Girona kommer orka hänga på de båda storklubbarna i det långa loppet och får vara nöjda om de kan behålla en Champions League plats.

På hemmaplan har Barcelona vunnit 11 av 15 matcher och har målskillnaden 33-19. De två storsmockorna 2-4 Girona och 3-5 Villarreal har stått för dryga hälften av de insläppta målen. Visade fin klass innan landslagsuppehållet med att ta sig vidare i Champions League efter 1-1 borta och 3-1 hemma mot Napoli. Frågan är dock om inte 3-0 segern borta mot Atletico Madrid (som innan matchen hade 13-1-0 på hemmaplan) smäller högre. Inte ofta Real håller tummarna för lokalkonkurrenten Atletico men här var det nog på det viset.

Barca har nu sju segrar och tre kryss på de tio senaste matcherna alla tävlingar. Ska möta PSG i Champions League på torsdag kommande vecka men bör ändå kunna ha fokus på den här matchen och säkert skönt att den liras framför hemmafansen.

Många av spelarna i truppen har varit iväg på landslagsuppdrag för sina respektive länder. Robert Lewandowski (Polen) lirade 120 minuter mot Wales och kan vara lite sliten och mörbultad men i övrigt inga rapporter om skador. Joao Cancelo, Andreas Christensen, Ronald Araujo, Marcos Alonso och Ferran Torres ska testa sent och givetvis lär det inte chansa med någon av dem om inte läkarteamet ger tummen upp 100%. Alejandro Balde, Pedri, Gavi och Frenkie de Jong ej redo för spel här.

Hector Fort och Sergi Roberto gjorde sällsynta starter mot Atletico och hoppas få behålla sina platser. Oriol Romeu & Marc Guiu är också långt ifrån ordinarie, men med PSG matchen till veckan, skador och lite slitna ben på landslagsspelarna hoppas de få chansen här av tränare Xavi.

Barca vinner utan att krossa

Las Palmas på elfte plats är inne i en formsvacka då laget inte vunnit på fem matcher. Föll senast hemma med 0-1 mot jumbon Almeria, som fram till dess inte hade tagit en enda trepoängare på hela säsongen. Nio matcher kvar att spela (denna inräknad) men känns ändå som att säsongen i princip är över. Kommer varken nå Europa eller åka ur och då är det klart att motivationen kan tryta lite hos spelarna.

4-3-7 och 12-19 i målskillnad på bortagräs och förutom 3-3 mot Girona och Atletico Madrid som vann med fem bollar så har det inte blivit några stora siffror varken bakåt eller framåt under säsongen för nykomlingen från Kanarieöarna, vars huvudmål är förnyat kontrakt.

Skadorna på Daley Sinkgraven & Cristian Herrera gör varken till eller från då duon endast är truppspelare i detta Las Palmas. Då lite värre att Julian Araujo är borta med skada men man får åter Saul Coco efter avstängning så det går jämnt ut.

Tycker inte att Las Palmas offensiv ser särskilt giftig ut och man är nollade i tre av de fem senaste matcherna. Barcelona bör vinna matchen men med tanke på kommande Champions League match till veckan kanske inte öser på med allt man har utan luftar lite manskap i andra halvlek. Hedersam förlust är en sliten klyscha men kan komma väl till pass här då vi tror Barca vinner utan att krossa. Spelet vi kör är en betbuilder som lyder enligt nedan.

Spelet sitter om Barcelona vinner matchen och det blir max fyra mål.
This is the stats tab
This is the post tip