Toppen möter botten i den spanska La Liga.

På Camp Nou tar tabellettan Barcelona emot Leganes, som ligger nästsist i tabellen med lika många poäng som jumbon Espanyol, fast bättre målskillnad (med ett mål). Skillnaden i kvalitén och spelartruppen är så enorm att det inte går att hitta några gemensamma nämnare. Barcelona leder tabellen med två poäng före ärkerivalerna Real Madrid medan Leganes gjorde en usel match efter tre månaders uppehåll. Något lättare blir det inte heller mot Barcelona, som bara ska köra över sitt motstånd.

Barcelona tog tag i taktpinne direkt efter omstarten när de reste till Mallorca. Efter två minuter hade Arturo Vidal redan gjort lagets första mål och tre mål till skulle följa. Samtliga spelare gjorde en bra prestation, där Ronald Araujo vikarierade som mittback i stället för den avstängde Clément Lenglet, som är tillbaka till denna match. Framåt startade Martin Braithwaite och nätade. Luis Suarez gjorde comeback i den andra halvleken och Leo Messi gjorde som vanligt mål. Allt är sig likt och laget är på topp.

Då finns det ingenting för lilla Leganes att hämta. Leganes sliter med att hålla sig kvar i ligan och det är ytterst lite som talar för att de ska lyckas med bedriften. Trots ett stort bollinnehav senast mot Real Valladolid lyckades inte Leganes avfyra fler än två skott på mål totalt - varav det enda var på en straff i slutet av matchen. Dessförinnan hade Leganes släppt in två mål, på totalt två skott på mål. Leganes envisas att spela med en trebacklinje som inte direkt är passningsskickliga och som gör en massa misstag.

Dessa misstag kommer att vara kostsamma på Camp Nou, där jag är säker på att Barcelona, i vanlig ordning på hemmaplan, kommer att ösa in mål. Den jämnaste handikapp linan ligger på Barcelona -2 mål, vilket innebär förlust vid kryss, Mallorca seger eller om Barcelona bara skulle vinna med ett mål, pengarna tillbaka vid två måls seger från Barcelona och vinst om Barcelona vinner med tre mål eller fler. För mig är det givet att Barcelona vinner med minst två måls marginal eller betydligt fler än så.

Speltips Barcelona - Leganes:
1 asian hcp -2 (Barcelona -2 mål) - odds 1.96 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Junior Firpo, Clément Lenglet, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Arthur Melo, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Antoine Griezmann, Ansu Fati & Lionel Messi.

Bekräftad startelva - Leganes:
Ivan Cuellar, Unai Bustinza, Jonathan Silva, Chidozie Awaziem, Rodrigo Tarin, Rubén Pérez, Roque Mesa, Recio, Javier Eraso, Miguel Angel Guerrero & Aitor Ruibal.
---

This is the stats tab
This is the post tip