Speltips: Barcelona vinner + under 3,5 mål @ 2,13 - Nordicbet -

Fredagskväll och match mellan Barcelona och Mallorca i Spaniens näst största stad står på tapeten.

Hemmalaget Barcelona är nu nästan i fatt tabelltvåan Girona. Skiljer bara en poäng mellan lagen. Upp till Real Madrid på förstaplatsen är det åtta poäng. Svårt att nå men inte helt omöjligt. Har båda Madrid-lagen kvar att möta på bortaplan men utöver dem så ser spelschemat helt okej ut.

Ska kommande vecka på tisdag möta Napoli i Champions League. Har 1-1 från första mötet i Italien och det är ett gångbart resultat att ha med sig. I ligan kommer man närmast från 0-0 mot Athletic Bilbao. Fick både Pedri Gonzalez och Frenkie de Jong skadade redan under första halvlek och tränare Xavi blev tvungen att ändra matchplanen under spelets gång. På förhand var nog en poäng kalkylerad så Xavi väl inte helt missnöjd. Kan dock inte vara nöjd över att ha tagit säsongens femte gula kort och inte få leda laget från bänken här. Dessa avstängningar av tränare känns dock lite fånigt då de ändå finns på arenan med radiokommunikation till bänken. Xavi inte den ende i Barca som är avstängd, då hårdförde backen Ronald Araujo också drog på sig femte gula för säsongen mot Bilbao.

Marcos Alonso och Alejandro Balde borta sedan tidigare pga skador. Gavi och Ferran Torres ska testas sent men knappast troligt att de medverkar. Trots de frånvarande spelarna har man tex Sergi Roberto, Oriol Romeu, Vitor Roque och Joao Felix att tillgå om man vill rotera inför Napoli-matchen.

Barca vinner utan att imponera?

Mallorca på 15e plats kommer närmast från en 1-0 vinst mot formsvaga Girona. Har bara vunnit fem matcher under säsongen och fyra av dem på ön. På bortaplan känns det som att man mest går inför att hålla nere siffrorna och i bästa fall plocka med sig en pinne hem till Palma. 1-5-7 och 11-22 på 13 matcher på fastlandet är fjärde sämst i serien.

Ingen akut fara för kontraktet (skiljer åtta poäng till Cadiz närmast under strecket) så behöver inte känna någon press här. Finns andra viktigare matcher att säkra kontraktet. Ska efter denna match spela hemma mot nästjumbon Granada och har i början av April säsongens höjdare då man ska lira cupfinal mot Athletic Bilbao i Sevilla.

Även om läget är rätt bra för att möta Barcelona så känns det som att man kan ha fokus på annat håll och accepterar ett nederlag här.

Har Omar Mascarell avstängd och han är inte ensam om att plocka på sig många kort. Hela elva spelare i truppen har fyra eller fler kort under säsongen. Jose Copete, Martin Valjent, Sergi Darder, Samu Costa och Abdon Prats står alla på fyra gula kort och får hålla sig i skinnet här. Vi blir dock inte förvånade om Mallis åker på ett par gula och kanske till och med ett rött kort.

Bara Pablo Maffeo som är skadad så truppläget är fint för tränare Javier Aguirre, som inkasserar en hedersam förlust på Estadi Olímpic Lluís Companys?

Vi testar en BetBuilder hos Nordicbet i form av hemmavinst + underspel.

Spelet sitter om Barcelona vinner och det inte blir fler än tre mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip