Stormakten FC Barcelona inleder sitt Europa League äventyr med att ta sig an Napoli hemma på Camp Nou. En lämplig uppgift för den spanska jätten, som allt mer börjar hitta toppformen. Barcelona har visat sig vara urstarka i offensiven och har sprayat in mål under februari månad. Truppen är förstärkt med en massa offensiva krafter. Nog starka för att slå Napoli i hemmamötet.

Efter att ha misslyckats med att ta sig vidare i Champions League - för första gången på 17 år - debutera Barcelona i Europa League. De hamnade bakom Bayern München och Benfica i gruppen. Xavi har tagit över som tränare och genast fått ordning på truppen. Efter att ha blivit utslagna ur den spanska cupen, samt att Real Madrid ligger för långt borta i toppen av La Liga, är detta den enda realistiska chansen för Barcelona att lyfta en pokal denna säsong. Den chansen ska de bara ta och satsa på. Stenhårt.

Napoli ligger på en lägre nivå. Detta är nionde gången som de är med i Europa League slutspelet. De tog sig vidare genom att ta 10 poäng på sex matcher mot Spartak Moskva, Leicester City och Legia Warszawa. En andra plats blev det i tabellen. Bakom sig har de en stark prestation där det blev oavgjort mot Serie A mästarna Inter - som har en poäng mer i tabellen. Napoli slåss om ligaguldet i hemlandet, där det är två poäng upp till tabellettan AC Milan. Europa League kan komma att bortprioriteras.

Under januarifönstret har Barcelona förstärkt anfallsspelet med Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang och Adama Traore. Samt behållt de övriga anfallare. Även Napoli är starka i den sista tredjedelen med Lorenzo Insigne och Victor Osimhen i högform.

Dock är Barcelona ett helt nummer större. Hemma på Camp Nou ska de klara av att gå segrandes ur duellen. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Barcelona vinner det första av två möten i Europa League slutspelet mot Napoli.

Speltips Barcelona - Napoli:
1. Odds 1.96 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Gerard Pique, Eric Garcia, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri, Adama Traore, Pierre-Emerick Aubameyang & Pablo Gavira.

Preliminär startelva - Napoli:
David Ospina, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Kalidou Koulibaly, Mario Rui, Andre-Frank Zambo Anguissa, Fabian Ruiz, Eljif Elmas, Piotr Zielinski, Lorenzo Insigne & Victor Osimhen.
---

TV: Rygga vår dubbel i England




This is the stats tab
This is the post tip