Med två omgångar kvar av den spanska La Liga ser det onekligen tufft ut för mästarna Barcelona att försvara sin titel. De har fyra poäng upp till Real Madrid, som har vunnit samtliga matcher sedan uppehållet. För Barcelonas del har det varit blandade resultat. Dock har laget ryckt upp sig på slutet och har två raka 1 - 0 segrar, så formen är fin. I nästa match hemma på Camp Nou mot Osasuna är Barcelona megafavoriter och en seger är ett måste för att ha en teoretisk chans att haka på i toppen.

Efter två raka 2 - 2 matcher mot Celta Vigo och Atletico Madrid tappade Barcelona mark och blev omsprungna av Real Madrid. Därefter har Barcelona skärpt till sig ordentligt, inte minst i försvaret, då de sedan bara har ett insläppt mål på kommande tre matcher, som har slutat 4 - 1 mot Villarreal och 1 - 0 mot Espanyol och Valladolid. Att Barcelona inte, i vanlig ordning, har öst in mål mot de sämre lagen är anmärkningsvärt, men de petar ändå alltid dit bollen - så mål gör Barcelona fortfarande på alla.

Målvakten Marc-Andre ter Stegen har haft en lysande säsong och har hittat en toppform där han är extremt svår att göra mål på. Framför sig har han också en backlinje som sällan bjuder på misstag. Detta måste fortsätta i kampen mot ligaguldet och mot Osasuna ska Barcelona klara av att hålla nollan igen. Osasuna saknar fortfarande sin främsta målskytt i Ezequiel Ávila, som är borta säsongen ut. I sin senaste bortamatch mot Betis lyckades Osasuna knappt skapa något och förlorade med 0 - 3.

Även om Osasuna kommer från en 2 - 1 seger hemma mot Celta Vigo så har de dessförinnan spelat två matcher utan att näta mot Betis och Getafe. Osasuna är i mitten av tabellen och har inte så mycket att spela för, då de har säkrat kontraktet och har för långt upp för Europa League platser. Dessutom är ett möte på Camp Nou det svåraste bortamötet då Barcelona har 16 segrar och två kryss på hemmaplan. En ny Barcelona seger är att vänta och jag tror att de vinner igen utan att släppa in något mål.

Speltips Barcelona - Osasuna:
Barcelona vinner och håller nollan - odds 1.80 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Junior Firpo, Clement Lenglet, Gerard Pique, Nelson Semedo, Ricard Puig, Ivan Rakitic, Sergi Roberto, Lionel Messi, Martin Braithwaite & Ansu Fati.

Bekräftad startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Pervis Estupinan, David Garcia, Raul Navas, Aridane Hernandez, Nacho Vidal, Inigo Perez, Jon Moncayola, Darko Brasanac, Adrian Lopez & Jose Arnaiz.
---

This is the stats tab
This is the post tip