Mittenlagen Osasuna har en blytung uppgift framför sig när de reser till Camp Nou för att ta sig an stormakten FC Barcelona, i den spanska La Liga. Barcelona har tre raka segrar i ligaspelet, där formen har varit imponerande. I veckan spelade de i Europa League på hemmamark. Så laget har inte behövt resa och är inte heller slitet. Osasuna befinner sig i ingenmanslandet, där de inte har något att spela för. Kontraktet är nästan säkrat. Då motivationen saknas kan det bli en förlust med stora siffror.

Barcelona är 15 poäng bakom ärkerivalen Real Madrid. Något ligaguld blir det inte. Däremot måste en topp 4 placering försvaras. Med en match mindre spelad ligger Barcelona på en tredje plats, med lika många poäng som mästarna Atletico Madrid. Under dem finns Real Betis, Real Sociedad och Villarreal som utmanare. Så det gäller att fortsätta vinna. Formen är fin med segrar över Valencia, Bilbao samt Elche. Överraskande nog blev det mållöst mot Galatasaray i Europa League. Inget som bör störa.

Osasuna blandar och ger - som ett äkta mittenlag. Efter att ha förlorat mot Atletico Madrid med 0 - 3 blev det också en förlust mot Alexander Isak och hans Real Sociedad. Dock reste de sig och tog en seger mot Europa League mästarna Villarreal i den senaste omgången. Ezequiel Avila gjorde matchens enda mål. Han är dock avstängd i denna match. Samt att Jesus Areso är på skadelistan. Det var starkt av Osasuna att hålla nollan senast - något de knappast kan upprepa borta på Camp Nou.

Då Barcelona vilade spelare i veckan känns laget ändå piggt och motiverat. Osasuna väger för lätt och ska inte ha mycket att sätta emot. Därmed blir det ett spel på att Barcelona vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Barcelona - Osasuna:
1 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål) - odds 2.07 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Gerard Pique, Jordic Alba, Pedri, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Ousmane Dembele, Pierre-Emerick Aubameyang & Ferran Torres.

Preliminär startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Nacho Vidal, David Garcia, Juan Cruz, Manuel Sanchez, Javi Martinez, Jon Moncayola, Lucas Torro, Ruben Garcia, Kike & Ante Budimir.
---

This is the stats tab
This is the post tip