Stormakten FC Barcelona kan ta ett stort kliv mot ligaguldet i den spanska La Liga när Osasuna gästar dem på Camp Nou. Efter en oväntad nederlag reste sig Barca och tog en storseger över Real Betis sist. Det är 11 poäng ner till ärkerivalen Real Madrid i tabellen. Osasuna är ett mittenlag med en förlust i ryggen. Knappast en motståndare som kan sätta käppar i hjulet för tabellettan.

Historia skrevs för Lamine Yamal, 15-åringen som blev Barcelonas yngsta spelare när han hoppade in mot Betis. Då var ställningen 4 - 0, efter ett självmål av gästerna samt en varsin fullträff av Andreas Christensen, Raphinha och målkungen Robert Lewandowski, som gjorde sitt 19:e ligamål för säsongen. Tränaren Xavi har bara ligaspelet att fajtas om. Att inget spel ute i Europa påverkar talar bara positivt för laget.

Annat är det hos tränaren Jagoba Arrasate och hans Osasuna. Efter detta möte väntar Real Madrid i finalen av Copa del Rey på Sevillas olympiastadion. En mittenplacering i tabellen vittnar om en lyckad säsong, där en titel ligger inom räckhåll - även om motståndet så klart är blytungt. Osasuna gjorde inte mycket väsen av sig hemma mot Real Sociedad sist och förlorade med 0 - 2. Liknande siffror kan mycket väl skrivas på Camp Nou.

Vänta en ny storseger för Barca?

Då Osasuna verkar ha allt fokus på finalen i den spanska cupen bör inte Barca ha några problem att återigen ta en större seger. Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att Barcelona vinner ligamötet med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Barcelona - Osasuna:
1 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål) - odds 1.70 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip