Barcelona:

Semifinaldags i Supercopa de España när FC Barcelona och Osasuna drabbar samman i Saudiarabien. Barcelona har varit i lite tveksam form på sistone där Xavis gäng så här långt under 2024 mäktat med uddamålssegrar mot Las Palmas, där Ilkay Gündogan avgjorde på en straff i 93:e, och Barbastro i Copa del Rey. Barcelona avslutade även fjolåret i tveksam stil med förluster mot Girona och Royal Antwerpen, ett kryss mot Valencia och en uddamålsseger efter ännu ett sent avgörande hemma mot Almería, och jag har inte varit övertygad av vad jag sett från Blaugrana.

Det finns nog lite att fundera på för Xavi, som ändå är tydlig med att Barça är fullt inställt på att göra upp om supercuptiteln. Xavi saknar fortsatt ett par spelare i Marc-Andre ter Stegen och Marcos Alonso. João Cancelo och Pedri är dock med i truppen till Saudiarabien, även om det låter lite tveksamt om huruvida duon kommer kunna göra avtryck redan i semifinalen. I Xavis presskonferens låter det som att Cancelo är ytterst osannolik att medverka, men att det finns lite större optimism kring Pedri, som varit saknad på mittfältet. Iñigo Martínez klev av skadad i comebacken mot Barbastro senast och är osäker.

Osasuna:

Gjorde en väldigt fin fjolårssäsong och slutade sjua i La Liga. Så här långt den här säsongen återfinns gänget från Pamplona lite längre ner i tabellen, på en tolfteplats, även om man visat upp gryende form. Jagoba Arrasates lag är långt ifrån det mest målglada i La Liga med blott 22 gjorda på 19 matcher, men samtidigt har Los Rojillos visa sig vara ett utmanande lag att bryta ned, med sin solida och välorganiserade defensiv, och Osasuna faller sällan igenom. ´

Arrasate får dock klara sig utan viktige Chimy Ávila här efter att argentinaren ådrog sig en skada i segern mot Almería.

Barcelona får slita i Saudiarabien

Barcelona bär förstås favoritskapet att säkra finalplatsen i Saudiarabien, men jag har inte varit imponerad av vad Xavis lag visat upp på sistone och tror inte katalanerna får någon enkel resa mot ett Osasuna som inte är lätta att bryta ned. Fyra av Osasunas fem senaste har gått under 2.5-målslinan och ett försvarsinriktat Osasuna kan nog ställa till besvär för ett Barcelona vars offensiv långt ifrån sprudlat. Under 3 mål finns till 1,88 hos Pinnacle . Jag tycker heller inte Osasuna +1.5 behöver vara helt galet.
This is the stats tab
This is the post tip