Barcelona:

Det stormar fullt ut i Katalonien efter en kaotisk vecka. Efter fiaskot hemma mot Villarreal, där Barcelona föll med 3-5, valde Xavi att gå ut och slå fast att årets säsong blir hans sista i klubben. Det har varit en tuff säsong för Barcelona, som i fjol vann La Liga med tio poängs marginal ner till Real Madrid. Nu är Barcelona fyra, tio poäng efter Los Blancos och elva poäng efter serieledande Girona.

Jag såg slutdelen av den märkliga matchen mot Villarreal senast. Barcelona hamnade i underläge, 0-2, men vände till 3-2 med 20 minuter kvar att spela – bara för att fullständigt rasa samman under slutminuterna. Xavi kändes inte i balans under matchen eller efter matchen, när han meddelade Joan Laporta att han säger upp sig, och presskonferensen inför onsdagsmatchen mot Osasuna vittnar heller inte om att Xavi han gått vidare och lagt fullt fokus på nästa match och återstoden av säsongen. Jag tycker den forne mittfältsgiganten känns både skärrad och sårad. Han har i ärlighetens namn haft ett tufft arbete, med all turbulens och alla ekonomiska bekymmer som omgärdar klubben, men sett till truppen Barcelona satt ihop måste vi ändå konstatera att Blaugrana underpresterat, både spel- och resultatmässigt den här säsongen.

João Félix skadade sig på tisdagsmorgonens träning och missar matchen. Alejandro Baldé har genomgått operation och missar nog återstoden av säsongen och sedan tidigare återfinns Marc-André ter Stegen Gavi, Marcos Alonso, Iñigo Martínez och Raphinha på Barcelonas frånvarolista.

Osasuna:

Ställs mot Barcelona för andra gången under januari månad. Senast möttes lagen i Saudiarabien, där katalanerna vann med 2-0 i semifinalen i Supercopa de España. Sedan dess har Jagoba Arrasates lag åkt ur Copa del Rey, 0-2 hemma mot Real Sociedad, besegrat Getafe, 3-2, och senast kryssat borta mot Sevilla, 1-1.

Gänget från Pamplona återfinns på tolfte plats i La Liga-tabellen, men har haft det tungt i bortaspelet på sistone där man gått sex raka utan seger. Skadeläget ser dock bra ut för Arrasate, även om flyttryktena kring viktige Chimy Ávila kan tänkas störa en aning.

Hur mår Barcelona?

Ja, hur mår Barcelona egentligen efter den här gångna veckan med trippla käftsmällar – uttåg ur Copa del Rey (2-4 mot Athletic Club), förlust hemma mot Villarreal (3-5) och Xavis chockbesked? Det lär knappast råda någon stor harmoni i det katalanska laget som ändå behöver ladda om snabbt för att nå en prestation hemma mot Osasuna på Montjuïc. Det tror jag inte är helt enkelt och jag tittar inte ens på raka ettan till odds runt 1,30. Osasuna är ett kapabelt lag och mot ett Barcelona-försvar som uppträdde löjeväckande menlöst mot Villarreal senast bör Ante Budimir och hans kamrater se möjligheter att såra. Båda lagen gör mål kan testas till 1,95 hos bet365 och har gått in i Barcelonas fem senaste, och 12 av deras 13 senaste.
This is the stats tab
This is the post tip