Stormakten FC Barcelona är på jakt efter sin tredje raka La Liga seger med Xavi Hernandez som tränare. Lättare sagt än gjort då formstarka Real Betis, som parkerar på en femte plats i tabellen, gästar dem på Camp Nou. Även Betis har två raka segrar i La Liga, där de har nätat tre gånger om i båda matcherna. Marknaden har Barcelona som alldeles för stora favoriter till seger.

Det har blivit en positivt start för Xavi, som har lyckats få Barcelona att spela mer kompakt och komplett. I La Liga har det blivit segrar över Espanyol och Europa League mästarna Villarreal. I Champions League blev det mållöst hemma mot Benfica. På onsdag i nästa vecka väntar en måstematch på Allianz Arena mot Bundesliga mästarna Bayern München i turneringen. Vid en förlust eller bara en poäng kan Benfica gå om dem och ta en slutspelsplats, vilket innebär utgång för Barcelona i turneringen.

Real Betis har redan säkrat en biljett i Europa League slutspelet och kan lägga allt fokus på La Liga. Tränaren Manuel Pellegrini har skapat ett ännu starkare lag än förra säsongen, då det blev en sjätte plats i tabellen. Real Betis har bara förlorat fyra gånger efter femton omgångar. Formen är fin där de har övertygat stort både i 3 - 0 segern över Elche och senast mot Levante, där det blev 3 - 1, där Juanmi gjorde ett äkta hattrick i den andra halvleken. I veckan blev det en 4 - 0 seger i cupen över CFI Alicante.

Det råder ingen tvekan om att Real Betis är mer än kapabla att åka hem med ett positivt resultat. I mitt tycke skulle det inte vara en överraskning eller en skräll att se dem klara av ett oavgjort resultat eller faktiskt bryta Xavis svit på två raka ligasegrar. Därmed blir det ett spel på en dubbelchans till Real Betis, alltså att de antingen vinner matchen eller att mötet slutar oavgjort.

Speltips Barcelona - Real Betis:
X2 - odds 2.77 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Gerard Pique, Ronald Araujo, Eric Garcia, Frenkie De Jong, Sergio Busquets, Nico Gonzalez, Ousmane Dembele, Memphis Depay & Pablo Gavira.

Preliminär startelva - Real Betis:
Rui Silva, Hector Bellerin, German Pezzella, Victor Ruiz, Alex Moreno, Guido Rodriguez, Andres Guardado, Sergio Canales, Rodri, Juanmi & Willian Jose.
---

This is the stats tab
This is the post tip