El Clasico på Camp Nou där ligaettan Barcelona tar emot rivalerna Real Madrid. Ligatiteln är säkrad, likaså cupsegern för Barcelona så det enda som kvarstår är en säsong utan förlorade matcher och prestige att slå antagonisterna. I ligan har Barca gått som tåget medan Real Madrid har låtit sig omspringas av lillebror Atletico Madrid. Även om ligan är avgjord och resultatet egentligen inte spelar någon större roll, så kommer Barcelona att ge järnet och kämpa för att köra över Real Madrid, precis som på Bernabeu senast. Real Madrid har å andra sidan en Champions League final i tankarna, så Barcelona ska anses som en jättestor favoriter i detta möte.

Vilken fantastisk säsong Barcelona har haft - i Spanien. Champions League förlusten mot Roma kostade en del men nu handlar allt om att bibehålla den obesegrade sviten och att visa vilket lag som är det bästa laget i Spanien. Barcelona spelarna är alltid hungriga när Real Madrid kommer på besök och de kommer att ge allt för att vinna mötet - för Andres Iniesta, för Leo Messi som har chans att ta hem guldskon och för hemmapubliken. Det är all-in som gäller från Barcelonas sida.

Real Madrid är på väg mot sin tredje raka CL-titel. Det är helt otroligt. Det är endast Liverpool som står i vägen för att lyckas med bedriften. När det gäller La Liga dock så har ligan prioriterades bort redan i november, då Zidane luftade ett flertal spelare, vilade i vissa matcher hela startelvan, så det visar verkligen att Real Madrid, som dessutom har säkrat en direktbiljett till Champions League slutspelet även nästa år, inte riktigt bryr sig om ligan längre. När det gäller formen så såg det inte särskilt bra ut, varken defensivt eller offensivt, mot Bayern Muschen. Nu åker Real till Barcelona och vid tidigare El Clasico möten har de haft stora bekymmer.

Sedan år 2013 har El Clasico slutat på följande sätt:

26/10 2013 FC Barcelona 2 – 1 Real Madrid
23/03 2014 Real Madrid 3 – 4 FC Barcelona
25/10 2014 Real Madrid 3 – 1 FC Barcelona
22/03 2015 FC Barcelona 2 – 1 Real Madrid
21/11 2015 Real Madrid 0 – 4 FC Barcelona
02/04/2016 FC Barcelona 1 – 2 Real Madrid
03/12/2016 FC Barcelona 1 – 1 Real Madrid
23/04 2017 Real Madrid 2 – 3 FC Barcelona
23/12 2017 Real Madrid 0 – 3 FC Barcelona

Då Barcelona har två segrar i rad nu har de ett stort övertag på ärkerivalerna. På skadelistan saknar Real Madrid två ordinarie backar i mittbacken Varane och högerbacken Carvajal. Alla ordinarie spelare ska vara startklara i Barcelona. Då Barcelona fortfarande krigar i ligan, till skillnad från Real Madrid som har tankar på Champions League, samt ett par viktiga skador, ser jag att Barcelona vinner ett sådant möte hemma minst två gånger på tre försök. Därmed finner jag ett värde i oddset 1.83 på en rak Barcelona seger och lägger ett spel hos FastBet .
---
Preliminär startelva Barcelona: Marc-Andre ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Philippe Coutinho, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Lionel Messi & Luis Suarez.

Preliminär startelva Real Madrid: Keylor Navas, Marcelo, Sergio Ramos, Nacho Fernandez, Lucas Vazquez, Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos, Marco Asensio, Karim Benzema & Cristiano Ronaldo.
---

This is the stats tab
This is the post tip