El Clásico på Camp Nou. Det handlar om ett möte mellan två av världens bästa fotbollslag när Barcelona tar emot Real Madrid.

Då Barcelona saknar Leo Messi erbjuder marknaden dubbla pengar på en rak Barcelona seger. I mitt tycke är det ett alldeles för högt odds, med tanke på hur båda lagen har spelat genom hela säsongen och de senaste matcherna. Barcelona ger ändå
ett bättre intryck än vad Real Madrid gör, som är formsvagt och får saker och ting helt enkelt inte till att stämma.

Trots att fixstjärnan Leo Messi har skadad sig och missar mötet så råder det ändå ingen kris i Barcelona. I samband med Messis skada vann Barcelona hemma mot Sevilla med 4-2 och tidigare i veckan kom Inter på besök. Där visade Barcelona världsklass och vann Champions League mötet med 2-0. Jag är helt övertygad om att Barcelona kommer att fortsätta segertåget, även om laget knappast har imponerat. Barcelona leder ändå ligan efter nio spelade omgångar och är i en mycket bättre form än vad rivalerna från huvudstaden är.

Julen Lopetegui är en av de mest pressade tränarna i nuläget. Efter en helt okej inledning av La Liga har han helt tappat greppet om laget. Han har försökt och roterat och hitta nya vägar, men dessvärre utan någon som helst framgång. Förutom att laget har tappat Ronaldo till Juventus så har nyckelspelare som Carvajal, Marcelo och Isco varit skadade ett tag, Modric har efter mästerskapet varit kroniskt trött och Acensio, Bale och Benzema har haft stora problem att göra mål.

Det är just där Real Madrid har svikit denna säsong. Att göra mål. Det går att räkna på en hand hur många matcher Zidanes Real Madrid inte lyckades göra något mål framåt. På sistone har det varit en rekordlång måltorka (fyra matcher i rad utan mål framåt)i Real Madrids fritt fall. Med tre förluster i rad mot lag som CSKA Moskva i Champions League och Alaves, Levante och Sevilla i ligan lyckades Real Madrid äntligen vinna i Champions League mot Viktoria Plzen. Det gjorde de med nöd och näppe, då gästerna hade ett flertal livsfarliga chanser att utjämna. Den segern kan inte sminka över de föregående fem raka matcherna utan seger. I ligaspelet har Real Madrid fyra raka utan vinst och det kommer inte att komma här heller.

Det senaste inbördes mötet i ligan spelades i maj månad och slutade 2 - 2. Jag är övertygad om att Barcelona kommer att fortsätta sin målproduktion, där snittet ligger på 2,5 mål per match i ligan, medan Real Madrid kommer att få det fortsatt svårt att skapa något vass framåt. Det finns inget i dagsläget som indikerar på en förändring hos Real Madrid, så då uppstår ett stort värde i att Barcelona bibehåller ledningen i ligan till dubbla pengar.

Därmed lägger jag en rak etta i matchen, på en Barcelona seger, till 2,00 i odds hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

---
Bekräftad startelva Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Arthur, Rafinha, Suarez & Coutinho.

Bekräftad startelva Real Madrid: Thibaut Courtois, Nacho, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos, Isco, Gareth Bale & Karim Benzema.
---

This is the stats tab
This is the post tip