El Clasico på Camp Nou där stormakterna FC Barcelona och Real Madrid drabbas samman - i den spanska La Liga. Helgens största rivalmöte!

Barcelona ligger i toppen av tabellen med hela 9 poäng före de regerande mästarna. Det har blivit 21 segrar efter 25 omgångar. Dominansen är total, med en målskillnad på 47:8. Europa spelet har inte alls motsvarat förväntningar. Dock har ligaspelet alltså varit på en magisk nivå. Mot just Real Madrid har det blivit två raka segrar i år redan - dels i den spanska Supercupen på neutral mark och dels i Copa del Rey, på Santiago Bernabeu, dessutom.

Truppen förstärks då Pedri är tillbaka från skada och Ronald Araujo från en avstängning. Tränaren Xavi har bara Ousmane Dembele tveksam till start. Dock finns det gott om anfallsstyrka med skytteligaledaren Robert Lewandowski, på 15 fullträffar.

Tvärtom har det nästan varit för Real Madrid. I Champions League har det inte varit några bekymmer att ta sig an europeiskt motstånd. I veckan slogs Liverpool ut i åttondelsfinalen, med en trygg uddamålsseger. Chelsea väntar i kvarten. Däremot har inte spelet varit lika imponerande i hemlandet. Det har varit några för många tveksamma, halvhjärtade insatser. Som i förlustmötet mot Mallorca och i kryssmatcherna mot Atletico Madrid och Real Betis.

Tränaren Carlo Anchelotti har bara ett avbräck på David Alaba. X-faktorn Karim Benzema väntas starta, trots att han klev av med en smäll sist.

Barca har bara släppt in ett mål på hemmaplan på 12 omgångar, i La Liga.

Speltips Barcelona - Real Madrid: 1. Odds 2.33 hos bet365 .

Då Barca har kunnat träna och vila sig i form, i och med att de inte var i farten i veckan, till skillnad från gästerna, ska de ses som klara favoriter till seger. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Barcelona vinner för tredje gången i rak mot Real Madrid under året 2023. Oddset på en rak hemmaseger är bara för bra för att motstå.
This is the stats tab
This is the post tip