Stormakten FC Barcelona inleder sin Post-Messi-era, tiden efter att X-faktorn Leo Messi har lämnat för PSG, med en premiär i den spanska La Liga mot Alexander Isaks Real Sociedad. Barcelona avslutade förra säsongen på en tredje plats och hade sju poäng upp till de nya mästarna Atletico Madrid. Real Sociedad hamnade en bra bit utanför topp 4 platserna, men slutade som femman och får spela Europa League. Det är klasskillnad mellan lagen och hemma på Camp Nou är Barcelona prima.

Barcelona var inte helt titellösa förra säsongen, i och med att de vann den spanska cupen, Copa del Rey. Trots klubbens enorma skulder och ekonomiska problem har Barcelona lyckats få in Memphis Depay, Sergio Aguero och Eric Garcia - gratis. Barcelona har faktiskt spelat nästan en tävlingsmatch efter att Leo Messi inte fick sitt kontrakt förlängt. Det var i Joan Gamper-pokalen mot Juventus, där båda lagen ställdes upp med så gott som sina bästa elvor. Barcelona vann med 3 - 0, efter mål av Memphis Depay, Martin Braithwaite och Riqui Puig. Flera Barca spelare klev fram och visade en fin form. Så Barcelona är taggade och redo.

Ett tag var Real Sociedad med och utmanade om Champions League platserna förra säsongen. Men de räckte liksom inte till. Det kom en obligatorisk formsvacka där laget tappade en massa poäng under en längre tid. Till slut var de hela 15 poäng bakom tabellfyran Sevilla. Ändå blev det deras bästa placering sedan säsongen 2021-13. Under försäsongen har det blivit fem vänskapsmatcher där Real Sociedad har besegrat Deportivo Alaves, Monaco och Eibar, men också förlorat mot AZ och Osasuna. Klubben har förlängt kontraktet med Alexander Isak samt tagit in försvararen Diego Rico och målvakten Mathew Ryan.

Även om Real Sociedad är en farlig motståndare i premiären har Barcelona gott om världsspelare för att slå dem hemma på Camp Nou. Allt fler spelare börjar ta för sig i Barcelona, som har en spännande framtid framför sig. Den börjar med en rak seger.

Speltips Barcelona - Real Sociedad:
1 - odds 1.75 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Neto, Sergino Dest, Eric Garcia, Gerard Pique, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri Gonzalez, Memphis Depay, Martin Braithwaite & Antoine Griezmann.

Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Aihen Munoz, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Joseba Zaldua, Martin Zubimendi, Mikel Merino, Cristian Portu, David Silva, Mikel Oyarzabal & Adnan Januzaj.
---

This is the stats tab
This is the post tip