Speltips: Real Sociedad över 3,5 hörnor @ 1,80 - X3000 -

Topp 6 möte i Spanien när Barcelona gästas av Real Sociedad i Katalonien.

Barca föll senast i och med förlusten mot Girona ned till tredjeplats men har ändå säkrat spel i nästa säsongens Champions League. Tar vid vinst här tillbaka andraplatsen då Girona bara fick 2-2 senast mot Alaves.

Hemmaformen är fin med fyra raka vinster. Släppte in två bollar senast mot Valencia men de tre övriga (Getafe, Mallorca och Las Palmas) har man haft nollan intakt. Målis Marc-Andre ter Stegen har ändå släppt in tretton mål på de fyra senaste matcherna så vill nog gärna göra en bra match här.

Almeria, Vallecano och Sevilla är kvarvarande matcher så inga av topplagen återstår efter denna match. Så mycket talar för att det trots allt kan bli silver om man vinner här. Kanske luftar truppen i nästa omgång, borta mot redan nedflyttningsklara Almeria men här kör nog tränare Xavi med sitt bästa manskap. Det bör betyda att både Pedro González och Raphinha kommer in i startelvan, på bekostnad av Sergi Roberto och Fermin Lopez.

Alejandro Balde, Gavi och Frenkie de Jong skadade men det är inga nyheter varken för Xavi eller fansen.

Sociedad fixar minst 4 hörnor?

Real Sociedad på Europa League plats men kommer få kämpa säsongen ut för att behålla den. Barcelona, Valencia, Real Betis och Atletico Madrid är de matcher man har kvar och det är fyra tuffa matcher mot lag på den övre halvan. Både Valencia och Betis är direkta konkurrenter om Europaplatser, medan Atletico på fjärdeplats nog blir för svårt att nå ikapp för Sociedad.

Efter en poängmässigt mager vinter så har baskerna återfått energi efter uttåget ur Champions League. Fyra vinster, två kryss och bara en förlust på de sju senaste.

En som varit viktig för offensiven på slutet är Union Berlin-förvärvet Sheraldo Becker som har två assist och två mål på de fyra senaste matcherna. Kommer nog ligga på rulle här med Mikel Oyarzabal framför sig i spetsrollen. 2,35 / 6,10 i odds på Surinams landslagsman skott på mål / målskytt!

Tyvärr ser både Martin Zubimendi & Igor Zubeldia ut att missa matchen pga skador och det är i så fall två tunga tapp då duon normalt är ordinarie i Imanol Alguacils startelva. Har även skadekänningar på Javi Galan, Hamari Traore och Aihen Munoz medan Kiernan Tierney och Carlos Fernandez inte kan medverka.

Backen Robin Le Normand är som vi många gånger under säsongen varit inne på en flitig kortsamlare och tog senast nionde kortet på hans tolv senaste matcher om man räknar in alla turneringar han medverkat. 3,40 i odds hos X3000 på att Brest-produkten hamnar i domarens bok här känns som ett värdigt TV-spel.

Huvudspelet blir Real Sociedad över 3,5 hörnor i matchen. 27/1 i matchen mot Vallecano var senast Sociedad inte fixade minst fyra hörnsparkar i en match. Efter det sexton raka med fyra eller fler hörnor. Det är inte bara mot sämre motstånd när man själva har mycket bollinnehav som det skapas hörnor. Även mot topplag som PSG, Real Madrid och Girona har man fixat linan. Åtta hörnor i hemmamötet med Barcelona i vintras.

Barcelona är inget lag som släpper till många hörnor på hemmaplan men så här i slutet av säsongen är det läckt bakåt så kan det bli lite osäkert i försvaret och att backarna tar det säkra före det osäkra och skickar ut bollen över kortlinjen. Huvudanledningen till spel är dock Real Sociedads egna förmåga att skapa hörnor.

Spelet sitter om Real Sociedad får fyra eller fler hörnor under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip