Vi har en tabellfinal på Camp Nou när ligatvåan Barcelona tar emot ligaettan Sevilla. Givetvis, som alltid, är Barcelona storfavoriter när de spelar hemma, denna gång med ett vinnarodds på cirka 1.35 på en rak Barca seger. Marknaden är helt övertygad om att detta blir ett målkalas medan jag är mer reserverad och litar på ett båda lagen kommer att vara mer försiktiga och fokusera på att försvara sig väl. För ovanlighetens skull har jag hittat mest värde i ett spel som inte är en ren vinst eller förlust utan ger pengarna tillbaka vid exakt fyra mål i matchen.

Barcelona gör självklart mål på allt och alla. Dock finns det ett mållöst möte, mot just Sevilla, från år 2011. På senare år har det blivit en del mål när lagen har mötts. Om vi endast fokuserar på La Liga så har lagens fem senaste inbördes möten slutat med följande resultat:

Sevilla 1 - 2 Barcelona

Barcelona 3 - 0 Sevilla

Barcelona 3 - 0 Sevilla

Barcelona 2 - 1 Sevilla

Sevilla 2 - 2 Barcelona

Noterbart är att de tre senaste matcherna på Camp Nou har slutat med tre mål totalt. Barcelona kommer till detta möte med två stycken 1-1 resultat, först hemma mot Athletic Bilbao och sedan borta mot Valencia. Målskyttet har inte riktigt lossnat i ligan ännu och det blir svårt oavsett mot ett topplag. Den tänkbara Dembele-Suarez-Messi trion har inte fungerat riktigt och Ernesto Valverde har fått rotera en del för att hitta ett vinnande koncept. Han har kommit så pass långt att Coutinho har flyttat upp i stället för Dembele och Arthur har fått starta i stället för Coutinho då. Däremot har det inte resulterat ännu i att Barcelona har spottat in mål, som vi är vana att se dem. Det kan ta ett tag innan det sitter, om inte Valverde provat något nytt igen.

För att leda ligan så måste laget har ett starkt försvar. Det har också Sevilla. På de åtta hittills spelade ligamatcher har Sevilla släppt in åtta mål - bara. Anledningen till att jag skriver bara är dels för att det inte är så pass många mål bakåt och dels för att med tanke på hur offensivt Sevilla brukar spela så ska vi räkna med att det blir några mål bakåt. Däremot kan Sevilla ställa om och spela smart mot tuffare lag. Tidigare, när de mötte Betis i derbyn, så spelade Sevilla mer försvars inriktat, vilket de förmodligen också kommer att göra i detta möte, i alla fall, till en start. Det gäller att inte bjuda på något och förlita sig på att Wissam Ben Yedder och Andre Silva fortsätter att göra mål.

Det kommer inte att bli helt enkelt för Barcelona att göra en massa mål på Sevilla, som endast har släppt in två mål på de tre senaste matcher. Då har Sevilla mött lag som Real Madrid, Eibar och Celta Vigo. Det ska dessutom allting något extra till för att det ska bli många mål när två bra lag möts.

Att jämna över/under linan ligger på just 4 mål i matchen är för högt, i mitt tycke. Ett spel på under 4 mål i matchen betyder förlust vid fem mål, vinst vid ett, två eller tre mål och pengarna tillbaka vid fyra mål exakt i matchen. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.79 på att matchen slutar under 4 mål och lägger ett spel hos Bethard .

---
Preliminär startelva Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Gerard Pique, Nelson Semedo, Arthur, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho, Luis Suarez & Lionel Messi.

Preliminär startelva Sevilla: Tomas Vaclik, Daniel Carrico, Simon Kjaer, Sergi Gomez, Jesus Navas, Pablo Sarabia, Ever Banega, Franco Vazquez, Guilherme Arana, Wissam Ben Yedder & Andre Silva.
---

This is the stats tab
This is the post tip