Barcelona:

Fortsätter att hålla hårt i förstaplatsen i La Liga, där man fortsatt har fem poäng ner till huvudantagonisten Real Madrid efter att katalanerna radat upp fyra raka segrar. Barcelona tog tre tunga poäng nere i Sevilla i onsdags, när Real Betis besegrades med 2-1, efter att Barca stått för en bra prestation i Robert Lewandowskis comeback. Polacken gjorde ett mål när Barcelona bröt trenden med fyra raka 1-0-segrar i La Liga. Barcelonas defensiv har fortfarande bara släppt in sju mål totalt – och blott ett mål hemma på Camp Nou – så här långt under säsongen.

Ousmané Dembélé – som är viktig för Barcelonas offensiv – är skadad och ser ut att missa ett par veckor, men i övrigt har Xavi alla spelare tillgängliga. Senast lagen möttes vann Barcelona komfortabelt, med 3-0 efter mål från Raphinha, Lewandowski och Eric García.

Preliminär startelva: Ter Stegen; Baldé, Christensen, Araújo, Koundé; Pedri, Busquets, De Jong; Gavi, Lewandowski, Raphinha

Sevilla:

Det har varit en minst sagt tuff säsong för Sevilla, som i fjol slutade fyra i La Liga och en – mycket kort – period till och med sågs som Real Madrids enda titelutmanare. Sevilla har spenderat mestadelen av årets säsong i La Ligas bottenskikt, där man minst sagt varit involverad i nedflyttningsstriden och där Jorge Sampaoli – som återvände till Sevilla i början av oktober – har fått kämpa för att vända den negativa trenden.

Det börjar dock se ljusare ut för Sevilla som klättrat till en 13:e plats i tabellen efter två tunga segrar mot bottenkonkurrenterna – 3-0 mot Elche senast och dessförinnan 1-0 mot Cádiz. Sevilla har dessutom hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna, med uttåget i Copa del Reys kvartsfinal mot Osasuna är undantaget. Jesús Navas, Marco Dmitrovic, Marcao och Alex Telles saknas alltjämt för Sampaoli.

Preliminär startelva: Bono; Acuña, Rekik, Badé, Montiel; Óliver, Fernando, Rakitic; Ocampos, En-Nesyri, Suso

Speltips:

Barcelona är välförtjänt storfavorit i den här matchen och har varit bra hemma på Camp Nou – obesegrat i ligaspelet med 19-1 i målskillnad. Barcelona har dock inte svept undan lag på sistone och radat upp storsegrar, utan det har varit uddamålssegrar i de fyra senaste matcherna – varav de fyra matcherna som föregick onsdagens 2-1-seger mot Real Betis alltså slutat 1-0. Sevilla har ett bättre lag än tabellpositionen vittnat om så här långt under säsongen och känslan är att Sampaoli – som inte tränade laget när man föll mot Barcelona på Ramón Sánchez Pizjuán i höstas - till slut börjar få ordning på saker och ting och är på väg att lyfta Sevilla i tabellen.

Barcelona är det klart bättre laget och ska ta tre poäng på hemmaplan, men katalanerna har inte öst in mål på sistone och Sevilla kommer stå upp bättre än senast. Under 3 mål finns till 1,72 hos Pinnacle – vilket gått in i samtliga Barcelonas ligamatcher sedan omstarten efter VM.

This is the stats tab
This is the post tip