För de regerande La Liga mästarna FC Barcelona väntar en tuff uppgift när Sevilla gästar dem på Estadi Olimpic Lluis Companys, i den spanska La Liga. Det tuffa spelschemat med väldigt många matcher på kort tid har gjort Barca spelarna något trötta och ofokuserade. Något som ledde till poängtapp sist. Sevilla ser pånyttfödda ut och är fullt kapabla till att utmana om poängen.

Inför ligamötet mot Real Mallorca hade Xavi och hans Barcelona sex raka segrar, i alla tävlingar. Dock hade många matcher spelats på kort tid vilket tvingade till en del rotation i startelvan. Bland annat att anfallsstjärnan Robert Lewandowski fick börja på bänken. Två gånger om hamnade Barca under men lyckades kvittera tack vare Raphina och Fermin Lopez. Champions League mötet mot FC Porto ligger runt hörnet - något som kan störa. Formen är inte helt på topp då laget sist log under med 0 - 2 mot Celta Vigo på hemmamark innan en vändning fullbordades sent.

Efter en riktigt seg inledning i ligaspelet med bara förluster uppradade har Jose Luis Mendilibar lyckats få ordning på Sevilla. Europa League mästarna är obesegrade i fyra matcher, i alla sammanhang. En klar förbättring som har lett till en mittenplacering i tabellen. Mest imponerande är veckomatchen mot Almeria, där Youssef En-Nesyri, Dodi Lukebakio, Suso, Erik Lamela och Kike Salas hittade nätmaskorna i 5 - 1 segern på Ramon Sanchez Pizjuan. Även Sevilla ska spela i den finaste turneringen av alla där PSV Eindhoven står för motståndet i nästa vecka.

En jämn tillställning?

Mästarna kommer att vara på jakt efter att återvända till segerspåret. Då Barca inte på något sätt har dominerat sina två senaste matcher är de för stora favoriter till att segra. Sevilla har mer än det som krävs för att bjuda upp på fajt. Därmed blir det ett spel på att Sevilla täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då kan de förlora matchen med ett mål i skillnad. Spelet sitter ändå.

Speltips Barcelona - Sevilla:
2 asian +1,5 (samma som Sevilla +1,5 mål). Odds 1.80 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip