Barcelona:

Har inlett Champions League-spelet med två raka segrar. Först klara 5-0 hemma mot Antwerpen, och därefter en lite bökigare 1-0-seger borta mot Porto, där Gavi blev utvisad i slutminuterna.


Få 100 kr i cash att spela för → 

Gavi är därmed avstängd här och Barcelona har redan ett par tunga namn på skadelistan – och dessutom ett El Clásico som väntar mot Real Madrid i helgen – vilket ställer till det en smula för Xavi. Förutom Gavi saknas även Raphinha, Robert Lewandowski, Frenkie De Jong, Sergi Roberto och Jules Koundé. Pedri har också varit skadad, men närmar sig en comeback. Även Alejandro Baldé och Lamine Yamal har haft lite fitnessbekymmer på sistone, så Xavi behöver nog tänka både en och två gånger kring hur han ska formera sitt lag här.

I helgen fick Barcelona slita rejält för att lägga vantarna på alla tre poängen mot Athletic Club, som stod upp riktigt bra och ställde till med en hel del bekymmer för katalanerna. 17-årige debutanten Marc Guiu avgjorde med matchens enda mål, bara 23-tal sekunder efter sitt inhopp i debuten.

Sjachtar Donetsk:

Ukrainarna inkasserade CL-spelets första trepoängare när Antwerpen besegrades med 3-2 på bortaplan senast – där Toby Alderweireld brände en straff som kunnat innebära en sen kvittering. I första matchen föll Sjachtar ”hemma” på Volksparksstadion med 3-1 mot Porto.

Forne storspelaren Darijo Srna har sedan dess tagit klivet från sportchef till interimtränare efter att Patrick van Leeuwen sparkats. Srna inledde tränarlivet med en 3-0-seger mot LNZ i lördags och Sjachtar återfinns därmed på tredje plats i ukrainska ligan.

Skadeläget ser bra ut för Sjachtar, som bara ser ut att sakna försvarsspelaren Stav Lemkin.

Xavi med ett öga på helgens El Clásico

Jag är lite inne på att det här kan bli en lite målsnål batalj. Barcelona har en hel del skadebekymmer, både på mittfältet och i de offensiva leden där Lewandowski så klart saknas ordentligt. I fjol var Barcelona mästare på att säkra 1- och 2-0-segrar, med bibehållen nolla, särskilt på hemmaplan och med El Clásico som väntar i helgen lär Xavi vara nöjd med att säkra tre komfortabla poäng och spara sin skadedrabbade trupp så mycket det går.
Under 3.5 mål kan testas till 1,79 hos Bethard .
This is the stats tab
This is the post tip