Det är viktigt för Barcelona att studsa tillbaka direkt i Champions League när Slavia Prag kommer på besök till Camp Nou i Spanien. Barcelona åkte på en förlust i ligan, där de ändå spelade bra. Förlusten kom på bortaplan och som många andra gånger har Barcelona varit ett lag borta och ett helt annat lag på hemmaplan. Motståndarna Slavia Prag har Barcelona redan slagit med 2 - 1 i det första mötet och det kommer att bli lättare att slå dem hemma, med en hel del Barcelona mål i matchen.

Denna säsong har Barcelona valt att storsatsa på Champions League. Inte för att de på något vis har nedprioriterat La Liga, annat än att tränaren Ernesto Valverde har roterat i startelvorna innan kommande Champions League mötet.

Jordi Alba och Sergio Busquets fick vilas senast, eller Sergio Busquets fick åtminstone börja på bänken och sedan ändå hoppa in, då Barcelona tog ledningen borta mot Levante, men släppte in tre mål på sju minuter. I all ärlighetens namn låter det mer drastiskt än vad det var i själva verket. Levante har gjort detta tidigare också, alltså legat under i pausvilan och kommit ut som ett nytt lag i den andra halvleken. Barcelona spelade ändå bra och kommer att vara taggade till att vinna igen i nästa match.

Frågetecken i Barcelona finns kring anfallaren Luis Suarez, eftersom han utgick senast med en vadskada. Ersättarna Ousmane Dembele, Ansu Fati och Carles Perez ska kunna bidra på hemmaplan mot Slavia Prague och klara av att göra en nästan lika bra insats. Slavia Prag dras själva med kanske en ännu viktigare pjäs i mittbacken David Hovorka, som inte alls ersätts lika enkelt som Luis Suarez i Barcelona. Då Slavia Prag, som gjorde en grym första match mot Barcelona, ändå släppte in två mål är risken stor att det blir ännu fler insläppta mål på bortaplan. Slavia Prag är inget defensivt lag utan går för att vinna denna match.

Därmed kommer det att uppstå ytor för Barcelona att ta vara på. När Messi är i högform och Barcelona får spela på Camp Nou blir det lätt att de ångar på med en hel del mål. Endast Inter och Villarreal har klarat sig med endast två insläppta mål. Lag som Betis, Valencia, Sevilla och Valladolid har fått släppa in fem mål - utom Sevilla där det blev fyra insläppta mål. Något liknande ser jag kommer att ske mot Slavia Prag också. Därför lägger jag ett spel på att Barcelona gör över 2,5 mål i matchen till 1.80 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

Preliminär startelva Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Gerard Pique, Nelson Semedo, Arthur Melo, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele & Lionel Messi.

Preliminär startelva Slavia Prague:
Ondrej Kolar, Vladimir Coufal, Ondrej Kudela, Michal Frydrych, Jan Boril, Tomas Soucek, Petr Sevcik, Lukas Masopust, Nicolae Stanciu, Jaroslav Zeleny & Peter Olayinka.
---

This is the stats tab
This is the post tip