På Camp Nou har vi ett riktigt hett möte när Barcelona tar emot Valencia i La Liga. Marknaden har Barcelona som en megafavorit till 1,30 i odds, men är det något vi har lärt oss om La Liga så är det att Valencia aldrig ska underskattas. I synnerhet inte när de dessutom på fullaste allvar har kommit igång ordentligt med målskyttet. Då även tidigare inbördesmöten denna och förra säsong slutade i att båda lag gjorde mål blir detta mitt spel på denna stormatch.

Marknaden öppnade på 1,50 i odds på att båda lag gör mål men har sedan dess rört sig uppåt och är nu framme vid 1,70. Varför? Inte den blekaste aning. Det enda som har hänt på sistone är att defensiva spelare har antingen skadat sig eller blivit avstängda. Om vi börjar med Barcelona så har de mittfältsgeneralen Sergio Busquets avstängd, på grund av att ha drog på sig ett gult kort mot Girona senast. Även Valencias mittfältsgeneral Geoffrey Kondogbia är sedan tidigare skadad och startar matchen på bänken.

I övrigt är det inga som helst offensiva skador, avstängningar eller tveksamheter i något av lagen. Vi går vidare till inbördesmöten. Lagen möttes i oktober på Mestalla och då blev det oavgjort. Även förra säsongen blev det mål i båda möten. Se här:

La Liga: 7/10, 2018
Valencia 1 - 1 Barcelona

La Liga: 14/4, 2018
Barcelona 2 - 1 Valencia

La Liga: 26/11, 2017
Valencia 1 - 1 Barcelona

Barcelona ångar på som vanligt och gör mål mot samtliga lag i ligan. I den spanska cupen har de luftat spelare och en gång inte klarat av att göra mål mot Sevilla borta, men nu är hela truppen tillgängling, minus Sergio Busquets, så jag räknar kallt med att de gör mål även på Valencia igen.

För Valencias del har det blivit extremt mycket mål framåt. De hade tidigare under säsongen en liten måltorka (alltså, för att vara Valencia), men det är som bortblåst nu, med tanke på hur många mål de har gjort. I den spanska cupen har de totalt dominerat hemmamatcherna, där de har gjort tre mål var på sistone. På bortaplan har de luftat truppen och det har gått mindre bra. Men i ligan har de toppat startelvan och gjort tre mål på Villarreal, två mål på Celta Vigo och Huesca samt ett mål på Valladolid, Alaves och Eibar. Framgångssagan ska fortsätta även mot Barcelona, nu när Valencia har kommit igång.

Så jag ser ingen anledning till oddsökningen på att båda lag ska göra mål och lägger därmed ett spel till 1,70 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Nelson Semedo, Gerard Pique, Thomas Vermaelen, Sergi Roberto, Carles Alena, Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho, Luis Suarez & Lionel Messi.

Bekräftad startelva Valencia: Neto, Toni Lato, Gabriel Paulista, Ezequiel Garay, Cristiano Piccini, Denis Cheryshev, Dani Parejo, Francis Coquelin, Daniel Wass, Kevin Gameiro & Rodrigo Moreno.
---

bet365 livestreamar matchen.

This is the stats tab
This is the post tip